Budinca de spaghete cu mere si stafide o mancam la micul
dejun sau ca desert, bineinteles ca dimineata cand suntem pe fuga sa mergem la
scoala, nu e timp sa montez o astfel de farfurie. Atunci solutia e simpla:
montez totul de seara, pun folie de plastic si bag la frigider. Dimineata presar
doar zaharul pudra si adaug ornamentul conurilor din mar.
Poate fi mai simplu
daca acest mic dejun ar contine doar budinca, dar in cazul de fata farfuria
este completata de ursuletul din branza de vaci, indopat cu afine si serbet de
visine( amestec branza cu afine si serbet).
Ingrediente budinca pt 12 portii
500 g spaghete nefierte
7-8 mere golden
200 g stafide
8 linguri de zahar brut
6 linguri de smantana dulce (cea de la frisca)
4-5 oua
40 g unt
1 lingurita scortisoara
½ zeama lamaie
Vin porto
Pun stafidele la hidratat.
Spaghetele le fierb.
Curat merele, le rad, le stropesc cu zeama de lamaie sa nu
oxideze.
Topesc untul si pun merele sa le calesc. Adaug zaharul, 4
linguri de smantana, scortisoara si vinul. Las sa scada, opresc focul si las sa
se raceasca.
Spaghetele fierte le spal cu apa rece, le scurg si le amestec
cu ouale si 2 linguri de smantana.
Ung o cratita cu unt si o tapetez cu pesmet.
Adaug merele calite peste spaghete, le amestec si pun in cratita
tapetata.
Tin la cuptor 45 min la 200°.
Las sa se raceasca si
rastorn intr-o farfurie(aici trebuie insistat un pic pt ca nu se desprinde
foarte usor).
Cu acest preparat completez cu succes lista preparatelor haioase
si retetelor pt mic dejun.
Sugesti pt mic dejun: Mic
dejun cu budinca de dovleac, Salata
orientala cu sardine si avocado, Branza
de vaci combinata cu marar si ceapa verde, apoi cu miere de rapita si afine,
mic dejun
cu salata de cruditati, humus si
salata cu urechi de lemn, salata
Waldorf si clatite cu faina de secara, mozzarella
alla caprese si jumari de ou, ton
tartar,
sau Smochine
proaspete, branza Brie, branza cu mucegai, Ce mananc eu…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu