Translate

vineri, 15 martie 2013

Budinca de spaghete cu mere, stafide si scortisoara




Budinca de spaghete cu mere si stafide o mancam la micul dejun sau ca desert, bineinteles ca dimineata cand suntem pe fuga sa mergem la scoala, nu e timp sa montez o astfel de farfurie. Atunci solutia e simpla: montez totul de seara, pun folie de plastic si bag la frigider. Dimineata presar doar zaharul pudra si adaug ornamentul conurilor din mar.

Poate  fi mai simplu daca acest mic dejun ar contine doar budinca, dar in cazul de fata farfuria este completata de ursuletul din branza de vaci, indopat cu afine si serbet de visine( amestec branza cu afine si serbet).

Ingrediente budinca pt 12 portii
500 g spaghete nefierte
7-8 mere golden
200 g stafide
8 linguri de zahar brut
6 linguri de smantana dulce (cea de la frisca)
4-5 oua
40 g unt
1 lingurita scortisoara
½ zeama lamaie
Vin porto

Pun stafidele la hidratat.

Spaghetele le fierb.

Curat merele, le rad, le stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze.

Topesc untul si pun merele sa le calesc. Adaug zaharul, 4 linguri de smantana, scortisoara si vinul. Las sa scada, opresc focul si las sa se raceasca.

Spaghetele fierte le spal cu apa rece, le scurg si le amestec cu ouale si 2 linguri de smantana.

Ung o cratita cu unt si o tapetez cu pesmet.

Adaug merele calite peste spaghete, le amestec si pun in cratita tapetata.

Tin la cuptor 45 min la 200°.

Las  sa se raceasca si rastorn intr-o farfurie(aici trebuie insistat un pic pt ca nu se desprinde foarte usor).

Cu acest preparat completez cu succes lista preparatelor haioase si retetelor pt mic dejun.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu