Translate

joi, 7 martie 2013

Naut cu fistic si seminte de floarea soarelui




Azi am facut o reteta cu naut, fistic si seminte de floarea soarelui.

Am asezat preparatul pe farurie alaturi de varza rosie in otet si paine focaccia.

Prepatul rezultat are un gust deosebit, otetul balsamic, busuiocul si smantana accentueaza dulceata cepei scazute. In plus, pasta de tomate balanseaza perfect  gustul dulce de la ceapa scazuta. Semintele si fisticul aduc un aport deosebit la conturarea gustului acestui preparat.

Ingrediente
500 g naut
100 g fistic
100 g semine fl soarelui
1 capatana usturoi
2 cepe
2 linguri pasta tomate
Sare
Ulei
Busuioc
Otet aceto balsamic

Nautul il pun la inmuiat peste noapte, apoi il fierb in apa cu sare.

Fisticul il hidratez si-l curat de pielite.

Ceapa o tai solzisori si o scad in apa cu otet balsamic. Pun sare si busuioc, apoi o lingura de smantana.

Pun  toate ingredientele de mai sus in blender si fac o pasta fina. Mai adaug sare si apa.

Prefer sa nu tratez termic uleiul, iar fisticul si semintele de floarea soarelui le prefer crude.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu