Azi am facut o reteta cu naut, fistic si seminte de floarea
soarelui.
Am asezat preparatul pe farurie alaturi de varza rosie in
otet si paine
focaccia.
Prepatul rezultat are un gust deosebit, otetul balsamic,
busuiocul si smantana accentueaza dulceata cepei scazute. In plus, pasta de
tomate balanseaza perfect gustul dulce
de la ceapa scazuta. Semintele si fisticul aduc un aport deosebit la conturarea
gustului acestui preparat.
Ingrediente
500 g naut
100 g fistic
100 g semine fl soarelui
1 capatana usturoi
2 cepe
2 linguri pasta tomate
Sare
Ulei
Busuioc
Otet aceto balsamic
Nautul il pun la inmuiat peste noapte, apoi il fierb in apa
cu sare.
Fisticul il hidratez si-l curat de pielite.
Ceapa o tai solzisori si o scad in apa cu otet balsamic. Pun
sare si busuioc, apoi o lingura de smantana.
Pun toate
ingredientele de mai sus in blender si fac o pasta fina. Mai adaug sare si apa.
Prefer sa nu tratez termic uleiul, iar fisticul si semintele
de floarea soarelui le prefer crude.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu