Am facut o supa de rosii in stilul meu, am combinat
ingrediente care se potrivesc sub alte forme.
Clasic vorbind supa de rosii se face cu orez, eu am inlocuit
orezul cu quinoa, apoi am adaugat in farfurie telemea
facuta de mine, cu gandul la combinatia de rosii cu branza. Tarhonul intrgeste
incontestabil schimbarea de atitudine a acestei supe.
Ingrediente
10 -12 rosii
3 morcovi
3 cepe mici
1 dovlecel
¼ telina
1 manunchi de tarhon proaspat
Sare
1 lingura zahar
1 lingura zahar
Ulei orez
Ulei masline extra virgin
Quinoa
Branza telemea
Oparesc rosiile si le decojesc.
Morcovii, dovlecelul, ceapa si telina le toc rondele,
respectiv cuburi si le inabusesc in uleiul de orez.
Tarhonul il toc marunt, nu inainte de a pune deoparte cateva
frunze pt décor.
Adaug rosiile peste legumele inabusite, sarez, pun zaharul si tarhonul tocat. Las la foc mic 15-20 min, pana se inmoaie legumele.
Quinoua o fierb in apa cu sare si o scurg.
Folosesc blenderul vertical sa pasez supa.
In farfurie asez un cilindru de inox si formez o insula din
quinoa. Torn supa in jurul insulei, presar talemeaua zdrobita intre degete,
picur ulei de masline si ornez cu frunze proaspete de tarhon.
Urmatoarea supa de rosii am s-o fac cu busuioc si mozzarella
proaspata.
Sugestii de retete de supe si ciorbe: crema
de legume cu busuioc, supa
de vaca cu taietei de casa, crema
de ciuperci, crema
de brocoli, crema
de curcan, supa cu
galusti, ciorba
de perisoare cu tarhon, crema
de linte …
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu