Eclere cu pate
de ficat de casa si sos
tartar.
Ingrediente aluat
200 g faina
200 ml apa
100 ml ulei
4 oua
Ingrediente pate
500 g ficatei pui
1 capatana usturoi
Busuioc
Sare
Ingrediente sos tartar
2 galbenusuri
Ulei
Sare
Zeama lamaie
1 ceapa
Tarhon
Otet
Capere
3 castraveti murati
Pun la fiert apa si uleiul pt aluat. Cand dau in clocot
adaug toata faina, dau deoparete de pe foc si amestec cu telul. Las putin sa se
raceasca si adaug ouale unul cate unul, amestecand cu telul.
Intr-o tava de cuptor asez o
foaie de pergament. Folosesc posul cu sprit si formez eclerele. Pun in
cuptorul preincins la 190° timp de 30
min.
Ecelrele racite le tai in doua.
Fac maioneza, toc si storc castravetii, la fel si caperele,
dar nu le storc, tai ceapa cat mai marunt posibil, amestec maioneza si
cartravetii tocati.
Ceapa tocata, cu un manunchi mic de tarhon proaspat, taiat
marunt, le fierb in putina apa si 2-3 linguri de otet de mere. Tin la foc mic,
pana ce otetul se evapora aproape complet. Adaug sare.
Las amestecul de otet, cepa si tarhon sa se raceasca, apoi
le adaug la maioneza si castraveti.
Oparesc ficateii, apoi ii inabus in apa la foc domol 5-10
min, impreuna cu usturoiul si busuioc. Adaug sare si-I las sa se raceasca. Pate-ul
il realizez cu mixerul vertical.
Umplu jumatatea de jos a eclerului cu pate, apoi cu sosul
tartar, pt aceasta folosesc un pos cu sprit mare la pate si un pos cu sprit
mediu la sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu