Translate

duminică, 3 martie 2013

Tiramisu cu piscoturi si frisca in casa




Tiramisu facut cu piscoturi in casa si frisca in casa.

Ingrediente
Piscoturi
500 g mascarpone
200 g frisca
6 galbenusuri
150 g zahar
400 ml cafea
30 ml vin Marsala
Ciocolata 70%

Smantana pt frisca o culeg cu o zi mai devreme. Frisca o fac dimineata,  fiind facuta in casa isi lasa zer si nu trebuie sa inmoaie crema de tiramisu, asa ca elimin zerul.

Piscoturile le fac in avans si le las la racit.

Impart zaharul in doua. ½ il bat cu galbenusurile, pana se intaresc, ½ il bat cu mascarpone.

Amestec cele de mai sus cu frisca si bag la frigider.

Pregatesc cafeaua si o amestec cu vinul de Marsala.

Am sa fac Tiramisu intr-o forma rotunda.

Piscoturile doar le trec prin cafea si le asez in forma rotunda demontabila.
Asez crema de mascarpone peste stratul de piscoturi, repet operatiunea de inca doua ori.
Las la frigider o noapte.
Rad ciocolata, mai bine zis o “barbieresc” si o presar peste felia de Tiramisu.
Pt  cel mai simplu si frumos décor am sa folosesc un piscot.

Un comentariu: