Tiramisu facut cu piscoturi
in casa si frisca
in casa.
Ingrediente
Piscoturi
500 g mascarpone
200 g frisca
6 galbenusuri
150 g zahar
400 ml cafea
30 ml vin Marsala
Ciocolata 70%
Smantana pt frisca o culeg cu o zi mai devreme. Frisca o fac
dimineata, fiind facuta in casa isi lasa
zer si nu trebuie sa inmoaie crema de tiramisu, asa ca elimin zerul.
Piscoturile le fac in avans si le las la racit.
Impart zaharul in doua. ½ il bat cu galbenusurile, pana se
intaresc, ½ il bat cu mascarpone.
Amestec cele de mai sus cu frisca si bag la frigider.
Pregatesc cafeaua si o amestec cu vinul de Marsala.
Am sa fac Tiramisu intr-o forma rotunda.
Piscoturile doar le trec prin cafea si le asez in forma
rotunda demontabila.
Asez crema de mascarpone peste stratul de piscoturi, repet
operatiunea de inca doua ori.
Las la frigider o noapte.
Rad ciocolata, mai bine zis o “barbieresc” si o presar peste
felia de Tiramisu.
Pt cel mai simplu si
frumos décor am sa folosesc un piscot.
da e b una reteta
RăspundețiȘtergere