Translate

marți, 5 martie 2013

Supa de vaca cu taietei de casa




Supa de vaca cu taietei de casa.

Ingrediente supa
8 l apa
500 g carne vaca ( piept, rasaol)
5 morcovi
2 cepe
1 telina
1 dovlecel
Sare

 Ingrediente taietei casa
200 g faina
2 oua
Sare


Taieteii ii realizez cu 1-2 zile inainte sa fac supa si-I las sa se deshidrateze.

Se fac foarte simplu: amestec faina cu ouale si sarea, apoi intind o foie foarte subtire, o roluiesc si o tai perpendicular, in fasii de ½ cm. pe care le asez pe o foaie de pergament si le las la uscat.

Pt  supa pun apa la fiert, cand da in clocot oparesc carnea, o strecor si o spal cu apa rece.

Pun in oala cei 8 l de apa si carnea  pe care am pregatit-o mai sus.

Morcovii si telina le tai fasii, dovlecelul cubulete, iar cepele le las intregi.
Cand apa incepe sa fiarba, iau spuma. Repet spumarea de 2-3 ori. Adaug legumele, fara dovlecel.

Sarea o adaug la 5-10 min dupa ce am pus legumele.

Dovlecelul il pun cu 10 min inainte sa opresc supa.

Taieteii ii fierb separat in apa cu sare, deoarece supa a iesit foarte clara si vreau sa ramana asa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu