Supa de vaca cu taietei de casa.
Ingrediente supa
8 l apa
500 g carne vaca ( piept, rasaol)
5 morcovi
2 cepe
1 telina
1 dovlecel
Sare
Ingrediente taietei
casa
200 g faina
2 oua
Sare
Taieteii ii realizez cu 1-2 zile inainte sa fac supa si-I las
sa se deshidrateze.
Se fac foarte simplu: amestec faina cu ouale si sarea, apoi
intind o foie foarte subtire, o roluiesc si o tai perpendicular, in fasii de ½ cm.
pe care le asez pe o foaie de pergament si le las la uscat.
Pt supa pun apa la
fiert, cand da in clocot oparesc carnea, o strecor si o spal cu apa rece.
Pun in oala cei 8 l de apa si carnea pe care am pregatit-o mai sus.
Morcovii si telina le tai fasii, dovlecelul cubulete, iar
cepele le las intregi.
Cand apa incepe sa fiarba, iau spuma. Repet spumarea de 2-3
ori. Adaug legumele, fara dovlecel.
Sarea o adaug la 5-10 min dupa ce am pus legumele.
Dovlecelul il pun cu 10 min inainte sa opresc supa.
Taieteii ii fierb separat in apa cu sare, deoarece supa a
iesit foarte clara si vreau sa ramana asa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu