Tarta cu mere!
Ingrediente aluat
230 g faina
140 g unt
80 g zahar pudra
2 oua intregi – unul pt aluat si unul pt uns tarta inainte
de cuptor
Ingrediente umplutura mere
10-11 mere
160 g zahar brut
100 g stafide
70 g pesmet
1 lingurita scortisoara
½ zeama lamaie
30 ml Grand Marnier
Pastaile de vanilie (ce imi raman dupa ce folosesc semintele la diferite preparate) le macin si le amestec
in zaharul pudra.
Stafidele le pun la hidratat.
Pt aluat amestec faina
cu unt, zahar pudra cu pastaile de vanilie si ou. Nu framant! Cand s-a
omogenizat impart in doua parti, infoliez in plastic si bag la frigider
aproximativ 1 ora.
Merele le spal, le curat, le scot cotorul si le tai in 8 (ca
feliile de pepene).
Amestec feliile de
mar cu zeama de lamaie, scortisoara, zahar, Grand Marnier, stafide si pesmet.
Scot aluatul de la frigider, intind prima jumatate, o asez
in forma de tarta, pun umplutura de mere, intind si a doua foaie de aluat.
Prima foaie depaseste un pic marginile formei. Cu oul pe care il folosesc sa ung tarta ung marginile primei foi, asez cea dea doua
foaie peste umplutura, o aranjez cu degetele ca si cum acopar cu o paturica
merele, lipesc marginile celor doua foi si cu degetele formez mici valuri pt
aspect.
Pun la frigider pt ½ ora.
Preincalzesc cuptorul la 180°.
Scot de la frigider, ung cu ou si fac din loc in loc
crestaturi pe suprafata tartei, in acest fel evit sa se crape in cuptor.
Tarta o tin in cuptor 40 min.
Cand o scot de la cuptor, tarta are un aspect rustic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu