Dupa ce am realizat “Halva
in casa” am prins aripi si am inceput sa experimentez diferite metode – mai
rapide si mai elaborate – de a realiza halva in casa.
Azi am facut un duo de halva cu cacao si halva cu zmeura,
capsuni si invelita in seminte de susan.
Materiile prime in principal au fost: susan si seminte de floarea soarelui, ambele
crude.
Din semintele de susan am realizat tahini – pasta de susan. De
acesta data nu am mai mucit sa pisez susanul in mojar, ci mai degraba am
folosit mixerul vertical.
Pasta din seminte de floarea soarelui am realizat-o in
robotul de bucatarie.
Ingrediente
700 g seminte susan
300 g seminte floarea soarelui
7 linguri miere din floarea soarelui – bio
3 linguri ce cacao
1 lingura zahar pudra
50 g zmeura si capsuni decongelate
Metodele de realizare:
Pt tahini am pus susanul intr-un vas inalt si ingust. Am folosit
mixerul vertical si am pasat in 3-4 reprize susanul, deoarece mixerul se incinge si trebuie lasat sa se raceasca.
Semintele de floarea soarelui le-am pus in robotul de
bucatarie si le-am facut pasta.
Am amestecat tahini cu pasta de seminte de floarea
soarelui si mierea de albine. Se amesteca
destul de anevoios, deoarece amestecul este vartos.
Ceea ce rezulta impart in 3 parti inegale.
Partea mijlocie o amestec cu cacao.
Zmeura si capsunile le amestec cu zahar pudra, le pun intr-o
sita si cu o lingura le strivesc pana obtin un piure fin.
Partea mica o amestec cu piureul de zmeura, capsuni si zahar
pudra.
Folosesc o folie de plastic sa obtin un cilindru de halva
din partea mica, cilindru pe care il imbrac in seminte de susan crude.
Tot pe o folie de plastic realizez si halvaua cu miez de
cacao.
Pun partea cea mai mare pe folie, o invelesc cu o alta folie
si o intind pana obtin o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime. Dau plasticul de deasupra la o parte si
asez partea cu cacao, pe care in
prealabil am format-o sub forma unui cilindru, apoi rulez.
Pun la frigider pt cateva ore. Daca ma grabesc pun direct in
congelator.
Scot de la frigider si tai felii de 1-2 cm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu