Despre sosul fin din smantana si galbenus de ou am adus
vorba in postarile: “Oua
umplute cu pasta de avocado” si “Gogonele
umplute cu paste de naut”.
Azi voi descrie cum l-am facut.
Ingrediente
8 galbenusuri fierte 7 min
3 catei usturoi
½ zeama lamaie
100 ml smantana proaspata
4 linguri de ulei
sare
Amestec galbenusurile cu ulei, sare si o parte din zeama de
lamaie exact ca la maioneza.
Usturoiul il zdrobesc in mojar si-l amastec cu sare, putin
ulei, ca la sosul
Aioli.
Smantana o bat ca la frisca, dar fara
zahar.
Cand am terminat toate operatiunile de mai sus, amestec
totul si obtin sosul fin.
La aceasta reteta este nevoie de mare atentie, pt ca se
poate taia la fel ca maioneza. Daca se intampla acest lucru se poate remedia cu
un galbenus de ou.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu