Translate

joi, 28 februarie 2013

Sosul fin de smantana si galbenus de ou




Despre sosul fin din smantana si galbenus de ou am adus vorba in postarile: “Oua umplute cu pasta de avocado” si “Gogonele umplute cu paste de naut”.

Azi voi descrie cum l-am facut.

Ingrediente
8 galbenusuri fierte 7 min
3 catei usturoi
½ zeama lamaie
100 ml smantana proaspata
4 linguri de ulei
sare

Amestec galbenusurile cu ulei, sare si o parte din zeama de lamaie exact ca la maioneza.

Usturoiul il zdrobesc in mojar si-l amastec cu sare, putin ulei, ca la sosul Aioli.

Smantana o bat ca la frisca, dar fara zahar.

Cand am terminat toate operatiunile de mai sus, amestec totul si obtin sosul fin.

La aceasta reteta este nevoie de mare atentie, pt ca se poate taia la fel ca maioneza. Daca se intampla acest lucru se poate remedia cu un galbenus de ou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu