Chiftele facute din pasta de naut invelita in urechi de lemn marunt tocate.
Pasta de naut am facut-o de acesta data cu reductie de ceapa
cu otet balsamic, busuioc si curry.
Ingrediente
300 g urechi de lemn hidratate
500 g naut nefiert
100 g seminte de fl soarelui
2 cepe
5-6 catei usturoi
50 ml ulei masline
50 ml ulei seminte de canepa
2 linguri sare
1 lingurita busuioc
1 lingurita curry
1 ou
Pasta de naut am facut-o aproape identic ca aceea cu
fistic si pasta de tomate, doar ca de acesta data am inlocuit pasta de
tomate cu curry-ul si nu am mai pus fistic.
Nautul il pun la inmuiat peste noapte, apoi il fierb in apa
cu sare.
Ceapa o tai solzisori si o scad in apa cu otet balsamic. Pun
sare si busuioc, apoi o lingura de curry.
Adaug semintele de
floarea soarelui peste ceapa si las 2-3 min tigaia acoperita la foc mic.
Pun nautul fiert,
usturoiul, reductia de ceapa, uleiurile in blender si fac o pasta fina. Mai
adaug sare si apa.
Urechile de lemn le scurg bine si le toc marint, bucatele
mai mici de 0,5 cm. Le pun intr-un castron si le sarez.
Realizarea chiftelelor am experimentat-o in doua moduri:
Prima oara am amestecat ou cu pasta de naut, ce rezulta pun
cu lingura peste urechile de lemn tocate si formez chifelele.
La metoda a doua am amestecat oul cu urechile de lemn tocate
si am imbracat pasta de naut, apoi fac chiftelele.
In primul caz se
evidentiaza mai bine crusta din urechi de lemn, iar in al doilea caz se rumensc
mai bine la suprafata.
In ambele cazuri tratamentul termic este identic: le frig pe
ambele parti intr-o tigaie de teflon!
Chitelele le-am pus pe farfurie alaturi de orez basmati
fiert in apa cu sare, sos
de kefir cu usturoi si patrunjel proaspat.
Decorul l-am realizat cu putina boia de ardei dulce,
patrunjel proaspat si cateva picaturi de ulei masline extra virgin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu