Una din amintirile placute ale copilariei este budinca de
cacao.
Eu am sa fac o budinca de cacao cu vin Marsala si am sa o
completez cu miere de albine din fructe de
delta –bio, afine, zmeura si capsuni.
Ingrediente
4 oua
300 ml lapte
80 g zahar brut
30 g unt
3 linguri cacao
30 ml Marsala
Pt a pregati acesta budinca, ideal ar fi o a doua persoana sa
dea o mana de ajutor, deoarece e mult de amestecat si pregatit. Necesita rabdare!
Separ galbenusurile
de albusuri, pun laptele la incalzit, pun apa la fiert pt bain marie si cern
cacaoa sa nu faca cocoloase.
Galbenusurile le amestec cu zaharul si bat cu telul pana se
formeaza o crema fina ca la zabaione.
In acest timp adaug unt (cele 30 g
le-am taiat in 4), care se va topi si incorpora in crema de galbenus.
Laptele il amestec cu vinul.
Acum intervine “ajutorul”. In timp ce eu continui sa amestec
cu telul in crema de mai sus, “ajutorul” imi toarna cacaoa, iar eu mestec
energic sa o incorporez. Urmeaza laptele.
Albusurile le bat spuma, le adaug la ceea ce a rezultat mai sus si
continui sa amestec cu telul la bain marie.
Preincalzesc cuptorul la 180°.
Pun compozitia de budinca in forme de silicon rotunde si
vase dreptunghiulare din sticla termorezistenta. Cand fac acest lucru folosesc
o lingura si amestec permanent pt ca albusul batut tinde sa stea la suprafata.
Formele de silicon, respectiv sticla, le asez intr-o tava in
care torn apa fierbinte pe care am folosit-o pt bain marie. La cuptor budinca trebuie
sa se faca tot in bain marie.
Tin la cuptor 50 min.
Acesta budinca iese foarte fina si in 3 straturi.
Primul strat este pufos (de la spuma de albus), al doilea
strat este fin, usor gelatinos – seamana cu creme brulee-ul,
iar al treilea este doar de efect pt ca de fapt este cacao lasata pe fundul
formei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu