Un preparat foarte gustos cu influente asiatice si amprenta
mea inconfundabila: dorinta neobosita de a pune tot ce e mai bun intr-o
farfurie!
Azi am combinat urechile de lemn cu un sos curry facut cu
smantana adunata de mine ( ca la frisca ), pilaf
cu legume si un ou care aduce un plus de proteina.
Ingrediente pt sosul de curry
500 g urechi de lemn gata hidratate
2 cepe
1 lingura praf de curry
200 ml smantana
Sare
Ulei de orez
30 g unt
Patrunjel proaspat
Ingrediente pilaf
100 g orez
3 morcovi
¼ telina
1 dovlecel
2 cepe
½ ardei gras verde
½ ardei gras rosu
4 rosii
Sare
Busuioc uscat
Ulei
Piper
Patrunjel proaspat
Pt sos toc cepele,
incing uleiul in care adaug untul, pun ceapa si las un pic sa se inmoaie,
urmeaza smantana, lingura de curry si sarea.
Toc urechile de lemn fasii, le adaug la sosul de curry si
inchei cu patrunjel proaspat.
Pilaful il fac simplu: toc legumele, oparesc rosiile, le
decojesc, tai dovlecelul in cuburi. Pun legumele
in ulei incins, adaug rosiile si le zdrobesc cu lingura. Dupa 1-2 min sting
legumele cu supa de pui sau legume si
adaug orezul. Las la foc domol, mestecand din timp in timp si adaugand supa.
Sugestii pt retete cu urechi de lemn: humus
si salata de urechi de lemn, urechi
de lemn, creveti, brocoli si taietei japonezi, salata
de penne cu urechi de lemn…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu