Translate

duminică, 10 martie 2013

Aluat dulce umplut cu dovleac




Am preferat sa fac in loc de mucenici “Aluat dulce umplut cu dovleac” … si mi-a iesit!

Ingrediente
750 g faina
1 ½ pachetele drojdie uscata
3  oua
200 g zahar
380 ml lapte
20 g unt
Sare
Coaja de lamaie
Extract de vanilie
2000 g dovleac
200 g stafide
100 g susan
7 linguri zahar
Scortisoara

Pun stafidele la hidratat.

Am amestecat faina cu drojdia uscata si am lasat deoparte, pana am incalzit laptele.

Doua oua le-am batut cu sare si le-am amestecat cu 200g zahar si unt topit.

Laptele fierbinte l-am turnat peste ouale batute cu zahar, apoi a urmat faina, extractul de vanilie, am ras  coaja de lamaie si am framantat cateva min.

Aluatul rezultat l-am pus la crescut timp de 1 ora. Asez o folie de plastic in contact cu aluatul sa evit uscarea  suprafetei acestuia.

Curat dovleacul,  il rad si-l calesc cu scortisoara, adaugand cele 7 linguri de zahar si susanul.

Intind aluatul crescut , cat de mult se poate, ramanand la o grosime de 2-3 mm. Din cantitatile pe care le-am folosit imi iese o foaie de 60/40 cm.

Asez dovleacul cu stafide pe aluat si  intind egal pe toata suprafatata acestuia.

Pun pergament intr-o tava de cuptor si asez aluatul umplut.

Las inca 30 de min sa creasca in tava, sparg un ou, il bat ung si presar susan inainte sa bag la cuptor.

In  cuptorul preincins la 170° las sa se coaca 55 min.

Folosesc zahar pudra pt décor.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu