O salata buna este intotdeauna o binecuvantare a naturii!
Acum, in acesta perioada a anului vreau sa profit de tot ce
este mai proaspat.
Am sa folosesc leurda, loboda, ridichii, salata verde, ceapa
verde, dar eu nu tin post sau dieta asa ca am sa adaug peste Dorada, mozzarella
proaspata, fasole rosie si paine integrala cu seminte pusa pe gratar.
In postarea aceasta nu am sa pun ingredientele cu gramaj,
fiecare e liber sa foloseasca dupa propria-i dorinta. In schimb am sa scriu
cate ceva din tehnica de pregatire a pestelui si cum am facut dressing-ul pt
salata de azi.
Sa incep cu Dorada!
Filetez pestele, il
spal, il pun pe prosop de hartie sa absoarba apa. Dupa aceste operatiuni il ung
cu ulei si-l sarez.
Pun gratarul pe flacara si asez pe el o foaie de pergament,
in acest fel ma asigur ca pestele nu se va lipi.
Pestele se gateste repede, 2 min pe fiecare parte ar trebui
sa fie suficient.
Dressing-ul il pregatesc cu sare de Himalaia, ulei de
masline extra virgin, putina zeama de lamaie, otet aceto balsamic si putin
oregano uscat. Amestec totul cu telul pana ce se dizolva sarea.
Cand termin pestele de fript, indepartez pergamentul si pun
feliile de paine pe gratar.
Asez pe farfurie in ordine: salata verde, loboda, leurda, rondele de
ridichii, rondele de mozzarella, fasole rosie, painea prajita, pestele, ceapa
verde si inchei cu dressing-ul.
Ca sa ma rasfat am asociat acesta salata cu un vin alb,
demisec, un Gewurztraminer!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu