Translate

marți, 30 octombrie 2012

Supa crema de linte





Asa cum scriam si in postarea “ Musaka cu naut, ciuperci sotate si orez basmati” sunt tot timpul in cautare de aminoacizi completi fara sa consum cantitati mari de carne. Acestea fiind spuse, azi am combinat linte verde cu orez basmati, dar si cu legume, caju, cocos si capere.

Pt supa am folosit
350 g linte verde
4 morcovi
1 ceapa rosie
½ telina
¼ conopida
1 dovlecel
Sare


Am pus lintele la inmuiat 6 ore, le-am scurs de apa si le-am pus alaturi de celelalte legume la fiert cu o lingura de sare, in oala sub presiune. 



Am lasat la fiert 40 min.

Am mai folosit
100 g orez basmati nefiert
2 ardei grasi rosii
2 cepe verzi
1 ceapa rosie
1 dovlecel
1 ardei gras rosu, unul  verde+ resturi de la cei 2 ardei rosii de mai sus
150 g smantana
1 lingurita capere
1 pumn caju
1 lingurita fulgi cocos
Sare
Ulei orez
Ulei nuci
¼ zeama lamaie
Patrunjel proaspat


Orezul l-am fiert cu sare si l-am lasat sa se raceasca.

Am taiat 2 ardei grasi rosii, in asa fel incat sa-mi iasa niste cilindri de 5 cm inaltime. I-am umplut cu orez, i-am stropit cu putin ulei si i-am pus in tigaie la rumenit, presarand si busuioc.






 Am numit acesti cilindri de ardei cu orez “ cuiburi de orez basmati”.

Cepele , dovlecelul si restul de ardei le-am taiat in bucatele.


 Dupa ce am pus intr-o tigaie ulei de orez si un pumn de caju,


 am adaugat bucatelele de legume, am pus sare, fulgii de cocos si am stors zeama de lamaie.





 Am lasat pe foc 1-2 min.

Supa e gata asa ca ma apuc sa o pasez. 



Dupa ce am pasat-o am adaugat aproape toata cantitatea de smantana si am amestecat.



 Restul de smantana o pastrez pt mai tarziu la decorul farfuriei.

In mijlocul farfuriei asez “cuibul de orez”,


 torn supa in jurul lui,


 asez legumele din tigaie, caperele, smantana, patrunjel proaspat si ulei de nuci.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu