Asa cum scriam si in postarea “
Musaka cu naut, ciuperci sotate si orez basmati” sunt tot timpul in cautare
de aminoacizi completi fara sa consum cantitati mari de carne. Acestea fiind
spuse, azi am combinat linte verde cu orez basmati, dar si cu legume, caju,
cocos si capere.
Pt supa am folosit
350 g linte verde
4 morcovi
1 ceapa rosie
½ telina
¼ conopida
1 dovlecel
Sare
Am pus lintele la inmuiat 6 ore, le-am scurs de apa si le-am
pus alaturi de celelalte legume la fiert cu o lingura de sare, in oala sub
presiune.
Am lasat la fiert 40 min.
Am mai folosit
100 g orez basmati nefiert
2 ardei grasi rosii
2 cepe verzi
1 ceapa rosie
1 dovlecel
1 ardei gras rosu, unul verde+ resturi de la cei 2 ardei rosii de mai
sus
150 g smantana
1 lingurita capere
1 pumn caju
1 lingurita fulgi cocos
Sare
Ulei orez
Ulei nuci
¼ zeama lamaie
Patrunjel proaspat
Orezul l-am fiert cu sare si l-am lasat sa se raceasca.
Am taiat 2 ardei grasi rosii, in asa fel incat sa-mi iasa
niste cilindri de 5 cm inaltime. I-am umplut cu orez, i-am stropit cu putin
ulei si i-am pus in tigaie la rumenit, presarand si busuioc.
Am numit acesti
cilindri de ardei cu orez “ cuiburi de orez basmati”.
Cepele , dovlecelul si restul de ardei le-am taiat in
bucatele.
Dupa ce am pus intr-o tigaie ulei de orez si un pumn de caju,
am
adaugat bucatelele de legume, am pus sare, fulgii de cocos si am stors zeama de
lamaie.
Am lasat pe foc 1-2 min.
Supa e gata asa ca ma apuc sa o pasez.
Dupa ce am pasat-o am
adaugat aproape toata cantitatea de smantana si am amestecat.
Restul de
smantana o pastrez pt mai tarziu la decorul farfuriei.
In mijlocul farfuriei asez “cuibul de orez”,
torn supa in
jurul lui,
asez legumele din tigaie, caperele, smantana, patrunjel proaspat si
ulei de nuci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu