Baiatul meu nu se prea impaca cu brocoli sau conopida, asa
ca am facut ceva atragator pt el: "Barcute" cu broccoli si conopida.
Stiind ca-i plac vinetele, cascavalul si carnea de curcan,
am combinat aceste ingrediente si a iesit un
preparat pe placul lui.
Am folosit
4 vinete
6 rosii
1 conopida
1 broccoli
2 ardei grasi
1 kg carne
250 g cascaval
1 capatana usturoi
Ulei samburi struguri
Sare
Am deojit rosiile si le-am scos cotorul.
Ardeii i-am taiat in bucatele mici.
Am pus in tava ulei.
Vinetele le-am taiat in jumatate si la fiecare dintre
jumatati le-am taiat un pic spatele in asa fel incat sa se aseze drept in tava.
Conopida si broccoli pot fi oparite, sau chiar putin fierte,
dar de data aceasta imi era tare foame asa ca le-am pus asa crude.
Am asezat jumatatile de vinete in tava si le-am facut
crestaturi in care sa-mi incapa florile de broccoli si conopida.
In tava am pus si rosiile, am turnat inca un pic de ulei si am dat un praf de sare.
Fiecare rosie a primir cate o floare de conopida, iar in
vinete am pus alternativ conopida si broccoli.
Carnea am taiat-o in cubulete si am asezat-o printre legume.
Am dat iar un praf de sare si am pus ulei, busuioc,
apoi am ras cascavalul peste,
am
presarat usturoiul, taiat rondele
si am incheiat cu bucatele de ardei.
La cuptor am tinut 50 min. la 240°.
Au iesit niste barcute frumos gratinate.
In farfurie am asezat bucatele de carne, apoi o barcuta si o
rosie cu floarea de conopida.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu