Translate

joi, 18 octombrie 2012

Friganele cu piersici si menta - Romanian french toast



Cred ca, “Friganelele” sunt cel mai simplu desert. Pt mine este desertul care imi trezeste o puternica nostalgie a copilariei. La fel cum am descris in prima postare despre lucrurile pe care mi le aduc aminte cu mare placere, alaturi de “Dulceata de cirese amare” pot sa situez si friganelele.

Azi am adaugat in plus piersici din compot si menta.

Totul este la indemana
1 paine (veche de 2 zile)
1 L lapte
4 linguri de zahar brut din trestie
4 oua
6-8 jumatati de piersici
Grand Marnier
Frunze menta
Ulei floarea soarelui
Miere de rapita bio


Painea o tai in feli de aproximativ 2 cm.


Incalzesc laptele si-l amestec cu zaharul pana acesta se dizolva complet.


Bat ouale si adaug un pic de apa (3-4 linguri)


Inmoi feliile de paine in lapte atat cat sa fie inca ferme, sa nu se rupa.



Pun ulei la incins intr-o tigaie, la foc mediu, dau feliile de paine inmuiate in lapte prin ou si le pun in uleiul incins.



Se rumenesc foarte repede. 1-2 min este suficient pe fiecare parte.



Tai piersicile in jumatate si le pun intr-o tigaie de teflon, la foc iute, fara nimic altceva.

 Cand incep sa se rumeneasca, sa faca o pojghita frumos colorata, adaug Grand Marnier si frunze de menta, pe care le rup intre degete.




Asez friganelele pe un platou, le ung cu miere de rapita, 



torn piersicile pe deasupra lor si inchei cu frunzulite de menta.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu