Preparatul de azi este o salata cu pretentii de fel
principal, sau o gustare copioasa.
“Salata Rucola cu bucatele de carne la gratar”
Ingrediente
120 g rucola
1 muschiulet de porc
5-6 catei usturoi
150 ml smantana de capra
1 lingura mustar de Tecuci
1 lingura ulei de cocos
6 linguri pesmet
Sare
Zeama lamaie
1 lingura otet mere
Ulei masline extra virgin
½ ardei iute
Muschiuletul de porc il tai in 4, apoi fiecare din cele 4
cilindri ii mai tai o data in asa fel incat sa-mi iasa bucati de carne plate,
cam de ½ cm. grosime. Le ung cu putin ulei si le sarez, apoi le pun pe gratar.
Iau ½ din cateii de usturoi, ii tai si ii pun in tigaie in
uleiul de cocos. Cand s-au rumenit usor, sarez, adaug pesmetul si las 2 min. pe
aragaz.
Cealalta jumatate de usturoi o tai, o pun intr-un castron,
adaug sare, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de mere, lingura de mustar,
smantana de capra si cateva bucatele de ardei iute.
Pe o farfurie asez o mana mare de rucola, torn dressing-ul,
pun pesmetul fierbinte cu usturoi, adaug 2 bucatele de carne luate direct de pe gratar si inchei cu
un décor format din 3 rondele de ardei iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu