Musakaua este un preparat indragit de foarte multi oameni si
se prepara in mai multe feluri.
Eu m-am gandit sa fac musaka fara carne, dar sa am totusi un
aport de aminoacizi completi, asa ca am combinat naut cu orez basmati.
Sa nu mai lungesc vorba!
Am luat
300 g naut crud
200 g basmati nefiert
500 g ciuperci
3 cepe
1 capatana usturoi
2 vinete
Sare, busuioc uscat, busuioc frunze, boia de ardei dulce,
ulei samburi struguri, ulei dovleac (bio)
Apa
Nautul il pun la inmuiat 6-8 ore, apoi il fierb in 3 l apa
si o lingura sare grunjoasa neiodata.
Ciupercile le scad impreuna cu ceapa calita si 7-8 catei de
usturoi.
Orezul basmati il fierb cu sare 10 min. dupa ce a dat in
clocot.
Vinetele le curat partial de coaja, apoi le tai felii
subtiri, longitudinale.
Feliile le rumenesc intr-o tigaie.
Dupa ce am fiert nautul, il pun in blender impreuna cu ulei
de samburi struguri, boia de ardei dulce si restul de usturoi.
Daca pasta de
naut iese prea groasa mai adaug lapte de cocos. De data aceasta nu am avut asa
ca am folosit apa.
Intr-un vas termoizolant de sticla pun un pic de ulei samburi
struguri apoi asez feliile de vinete rumenite si le sarez.
Peste stratul de vinete asez orez, il intind, presar busuioc
uscat,
apoi pun un strat de ciuperci,
urmeaza nautul,
iar ciuperci si incheii
cu alte felii de vanata rumenite si boia de ardei dulce.
Pun la cuptor 20 min. la 240°.
Pe langa frunza de busuioc proaspat, ca décor am mai picurat
pe farfurie ulei de dovleac.
Avantajul acestui preparat este ca se poate manca si rece,
la servici , la picnic sau dupa sala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu