Azi am pregatit sos olandez pt un preparat cu “OchiuriRomanesti” si chftele din cartofi, preparat pe care am sa-l postez zilele
viitoare.
Sosul este foarte consistent si se potriveste bine cu oua.
Ingrediente
3 galbenusuri
150 g unt
¼ zeama lamaie
Sare
Apa
Pun pe foc o cratita cu apa si cand da in clocot, dau focul
la minim. Folosesc o cratita mai mica ca sa fac sosul in bain marie.
Pun galbenusurile de ou, adaug 3 linguri de apa si incep sa
amestec cu telul intr-o singura directie, fara sa ma opresc.
La un moment dat galbenusurile incep sa se ingroase, moment
in care incep sa adaug untul cald, aproape topit. Adaug unt putin cate putin si
continui sa mestec.
Cand termin untul de incorporat, adaug si zeama de lamaie tot treptat si inchei
cu sarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu