Sa continui seria deserturilor cu dovleac.
Dupa cele trei deja postate in septembrie: “Tarta
cu dovleac”, “Tortul
de clatite cu dovleac si nuca”, “Prajitura
cu dovleac si seminte de dovleac in trei straturi” – incep si in octombrie
cu “Tort de dovlec si pandispan cu sos
de ciocolata”.
Ingrediente pt sosul de ciocolata
100 g ciocolata 50 %
100 g lapte 3,5 %
20 g unt
40 g zahar
Topesc ciocolata in lapte, adaug untul si termin cu zaharul.
Amestec cu telul pana se topeste in totalitate zaharul.
Ingrediente pt tort
2 dovleci ( unul mare si unul mic)
120 g unt
10 oua
180 g zahar pt dovleac
200 g zahar pt pandispan
200 g faina
Frunze de menta proaspata
Curat dovleacul, si-l
tei feli neregulate, cam de un cm. grosime. Pun bucatile de dovlec intr-un vas de
sticla termorezistent,
pun zaharul (180 g), toc frunzele de menta si le presar
peste dovleac. Untul il tai tot in feli de un cm. si-l asez pe deasupra
duvleacului.
Bag in cuptorul preincins la 240° ,35 min.
Amestec din 10 in 10
min. cu o lingura de lemn.
Dupa 35 min. reduc cuptorul la 180° si las dovleacul
inauntru pana pregatesc pandispanul.
Pandispanul il pregatesc identic ca in postarea “Pandispan
simplu”.
Scot dovleacul din cuptor, torn pandispanul peste dovleacul
fierbinte.
Pun iar in cuptor la 180° pt 40 min.
Las tortul sa se raceasca, pun o foie de pergamen pe o tava
de inox si rastorn vasul in care am facut tortul, peste pergament.
Tot din pergament imi fac un cornet, in care torn sosul de
ciocolata.
Cu sosul de ciocolata desenez pe tort un dovleac.
Iau un inel de inox si tai o portie rotunda, pe care o asez
pe o farfurie ornata cu sos de ciocolata.
O a doua felie o tai ca la tort (triunghiulara) si o asez pe
farfuria in care am mai desenat cu ciocolata un dovlec.
Pe langa sosul de ciocolata, ca décor folosesc si rfunze
proaspete de menta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu