Translate

luni, 29 octombrie 2012

Chiftele din cartofi, "ochiuri romanesti" si sos olandez




Un pranz bogat pt duminica in familie, compus din “Ochiuri Romanesti”, chiftele din cartofi si “ Sos olandez”.
Am sa incep cu chiftelele din cartofi.

Ingrediente
8-10 cartofi
lapte
2 cepe verzi
250 g branza telemea (oaie)
1 capatana usturoi
Sare
Pesmet


Pun apa la fiert cu sare, cand da in clocot adaug cartofii si usturoiul.

Scurg cartofii si-i pisez adaugand laptele.


Cu o furculita zdrobesc usturoiul fiert, pe care l-am curatat in prealabil.


Adaug ceapa peste cartofi, apoi usturoiul pisat. Zdrobesc bucatelele de branza intre degete si le pun in cartofi si amestec totul.





 Daca este necesar mai pun sare.

Pun pesmet pe o farfurie si formez chiftelele din cartofi.


Incing o tigaie si rumenesc chiftelele fara ulei.


“ Ochiurile romanesti” le prepar in timp ce rumenesc chiftelele. Pun apa la fiert cu sare si cand da in clocot,  dau focul la minim. Adaug oul spart cat mai aproape de suprafata apei. Sunt suficiente 3-4 min sa fie gata.


La acest preparat adaug si piept de curcan la gratar.

Pe o farfurie asez 2 bucati de piept de curcan, 2 chiftele si 2 oua. Decorul il fac dintr-o floare de conopida fiarta cu sare si patrunjel proaspat.



Inchei  cu sosul olandez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu