Translate

miercuri, 24 octombrie 2012

Porc cu mere si varza rosie




Acest  preparat este pt cei ce se dau in vant dupa mancarurile  tip “dulce acrisor” si in aclasi timp puternic aromate.

Sa incep cu ingredientele
1 muschiulet de porc
1 varza rosie
1 ceapa rosie
 3 cepe galbene
3 mere
5 prune (foarte coapte)
Vin Porto
Otet mere
Ulei cocos
Scortisoara
Susan
Foi dafin
Cuisoare
Sare
2 linguri zahar brut din trestie


Ceapa o tai solzisori, o calesc usor in ulei de cocos, pun sare, adaug 1 lingura zahar. 




Dupa cateva min. torn vinul, las sa se evapore alcoolul si inchei cu otetul.



Toc varza si o pun peste ceapa calita,


 cand se inmoaie, adaug susanul, foile de dafin si scortisoara.




Torn varza din tigaie intr-un vas termoizolant de sticla si bag la cuptor 20 min. la 240°.


Muschiuletul de porc il feliez in diagonala, il sarez si-l pun pe gratar. 



Cand e gata il asez intr-un vas cu capac si-l las sa se linisteasca.

Prunele le curat de coaja si le scot samburii.


Merele le curat de coaja si cotor, le tai in 6-8 bucati si le pun intr-o tigaie. 


Cand s-au rumenit putin pun o lingura de zahar, torn Porto-ul , las sa se evapore alcoolul, adaug cuisoarele, prunele, otetul, scortisoara.







Carnea si-a lasat jiul in vas, o iau si o pun peste merele calite cu tot cu jiul lasat.



Scot varza de la cuptor.


Pe o farfurie asez varza dulce cu scortisoara si alternez cate o bucata de carne cu cate o flie de mar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu