Acest preparat este
pt cei ce se dau in vant dupa mancarurile tip “dulce acrisor” si in aclasi timp puternic
aromate.
Sa incep cu ingredientele
1 muschiulet de porc
1 varza rosie
1 ceapa rosie
3 cepe galbene
3 mere
5 prune (foarte coapte)
Vin Porto
Otet mere
Ulei cocos
Scortisoara
Susan
Foi dafin
Cuisoare
Sare
2 linguri zahar brut din trestie
Ceapa o tai solzisori, o calesc usor in ulei de cocos, pun
sare, adaug 1 lingura zahar.
Dupa cateva min. torn vinul, las sa se evapore alcoolul
si inchei cu otetul.
Toc varza si o pun peste ceapa calita,
cand se inmoaie,
adaug susanul, foile de dafin si scortisoara.
Torn varza din tigaie intr-un vas termoizolant de sticla si
bag la cuptor 20 min. la 240°.
Muschiuletul de porc il feliez in diagonala, il sarez si-l
pun pe gratar.
Cand e gata il asez intr-un vas cu capac si-l las sa se linisteasca.
Prunele le curat de coaja si le scot samburii.
Merele le curat de coaja si cotor, le tai in 6-8 bucati si
le pun intr-o tigaie.
Cand s-au rumenit putin pun o lingura de zahar, torn
Porto-ul , las sa se evapore alcoolul, adaug cuisoarele, prunele, otetul,
scortisoara.
Carnea si-a lasat jiul in vas, o iau si o pun peste merele
calite cu tot cu jiul lasat.
Scot varza de la cuptor.
Pe o farfurie asez varza dulce cu scortisoara si alternez
cate o bucata de carne cu cate o flie de mar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu