Translate

marți, 26 februarie 2013

Ecler in casa cu frisca, crema de vanilie si glazura de ciocolata





Asa cum am mai spus intr-o postare anterioara, satisfactia, mimica, bucuria afisate pe fata unui copil aflat langa o farfurie ca aceasta de azi, nu se pot descrie in cuvinte.
Eclerul facut in casa, umplut cu frisca,  crema de vanilie si glazurat cu ciocolata.
Ingrediente aluat – choux
100 ml apa
50 ml ulei
100 g faina
2 oua

Ingrediente crema vanilie
400 ml lapte
3 galbenusuri
120 g zahar
30 g unt
60 g faina
½ pastaie vanilie

Ingrediente glazura ciocolata
100 g ciocolata
30 g zahar
100 ml lapte

Ingrediente frisca
400 ml smantana
3 linguri zahar

Pun la fiert apa si uleiul pt aluat. Cand dau in clocot adaug toata faina, dau deoparete de pe foc si amestec cu telul. Las putin sa se raceasca si adaug ouale unul cate unul, amestecand cu telul.

Intr-o tava de cuptor asez o  foaie de pergament. Folosesc posul cu sprit si formez eclerele. Pun in cuptorul preincins la 190°  timp de 30 min.

Glazura de ciocolata o fac la bain marie. Pun toate ingredientele in acelas timp si mestec din cand in cand.

Crema de vanilie necesita rabdare.

Laptele il impart in doua. ½ pun la incalzit, iar ½ amestec cu faina.

Tot in bain marie pun galbenusurile, zaharul, untul si amestec cu telul pana se formeaza o pasta alba si de consistenta unei maioneze. Adaug laptele cald in care am pus vanilia. Continui sa amestec cu telul. Pun si laptele cu faina. Amestestec incontinu pana se ingroasa. Las sa se raceasca, apoi adaug 3-4 linguri de frisca.

Ecelrele racite le tai in doua.

Jumatatea de sus o glazurez cu ciocolata. Realizez aceasta folosind un bat de frigaruie. Intep intr-un capat jumatatea de ecler si o trec prin ciocolata topita, apoi o asez cu grija si o las la racit.

Jumatatea de jos o umplu cu crema de vanilie si cu frisca. Folosesc tot un pos cu sprit.

Si azi am realizat o fata zambitoare, completand astfel seria preparatelor haioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu