Inghetata de fistic si vanilie in trei straturi.
Ingrediente
100 g fistic
1 pastaie de vanilie
400 g smantana pt frisca
3 oua
3 linguri de zahar pt frisca
1 lingura de zahar pt vanilie
2 linguri de zahar pt fistic
3 linguri de lapte pt fistic
1 lingura de zahar pt albusuri
Fisticul il pun la hidratat 4-5 ore.
Il decojesc dupa ce s-a hidratat, apoi il fac pasta cu
mixerul vertical.
Ca sa-mi fie usor sa realizez pasta de fistic, pun trei
linguri de lapte si 2 linguri de zahar.
Bat frisca.
Separ galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le amestec cu 1 lingura de zahar, apoi in bain
marie bat usor cu telul, pana obtin o crema vascoasa.
Curat vanilia de seminte si le adaug cremei de galbenusuri. Las
la racit.
Bat albusurile spuma si adaug o lingura de zahar.
Amestec crema de fistic cu ½ din frisca si ½ din albusurile
batute.
Procedez identic si cu crema de galbenusuri.
Pun o folie de plastic intr-o forma de chec.
Asez primul strat de vanilie, apoi un strat cu toata
cantitatea de crema de fistic si inchei cu restul de vanilie.
Pun la congelator cel putin 4 ore.
Sugestii pt inghetata: inghetata
de visine, inghetata
de capsuni, inghetata
cu toffee, inghetata
zabaione, inghetata
cu zmeura si ciocolata, inghetata
din frisca si afine, inghetata
“Tom si Jerry”, inghetata
de caramel si banane, inghetata
cu mousse de ciocolata, inghetata
din avocado
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu