Translate

duminică, 10 februarie 2013

Inghetata de fistic si vanilie





Inghetata de fistic si vanilie in trei straturi.

Ingrediente
100 g fistic
1 pastaie de vanilie
400 g smantana pt frisca
3 oua
3 linguri de zahar pt frisca
1 lingura de zahar pt vanilie
2 linguri de zahar pt fistic
3 linguri de lapte pt fistic
1 lingura de zahar pt albusuri

Fisticul il pun la hidratat 4-5 ore.

Il decojesc dupa ce s-a hidratat, apoi il fac pasta cu mixerul vertical.

Ca sa-mi fie usor sa realizez pasta de fistic, pun trei linguri de lapte si 2 linguri de zahar.

Bat frisca.

Separ galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile le amestec cu 1 lingura de zahar, apoi in bain marie bat usor cu telul, pana obtin o crema vascoasa.

Curat vanilia de seminte si le adaug cremei de galbenusuri. Las la racit.

Bat albusurile spuma si adaug o lingura de zahar.

Amestec crema de fistic cu ½ din frisca si ½ din albusurile batute.

Procedez identic si cu crema de galbenusuri.

Pun o folie de plastic intr-o forma de chec.

Asez primul strat de vanilie, apoi un strat cu toata cantitatea de crema de fistic si inchei cu restul de vanilie.

Pun la congelator cel putin 4 ore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu