Translate

luni, 18 februarie 2013

Sosul cu Grand Marnier pt piept de curcan la cuptor




Sosul de azi nu este un sos simplu de realizat pt ca am avut nevoie de cateva elemente de baza:
  • supa de curcan, care este aceeasi ca supa cu galusti;
  • smantana proaspata, ca aceea pe care o folosesc la frisca.


Pe langa cele de mai sus, sosul trebuie sa insoteasca pieptul de curcan facut la cuptor si stropit cu saramura de vin.

Ingrediente
30 ml Grand Marnier
1 ceapa medie
1 polonic de supa
3 linguri otet aceto balsamic
3 linguri smantana proaspata
Ulei
15 g unt
Sare
Piper

Ceapa o tai cubulete si o calesc in uleiul incins. O sting cu Grand Marnier, apoi adaug supa. Pun sare si piper, dar tin cont ca supa are deja sare. Las sa scada aproape la jumatate. Strecor sosul rezultat, ramanandu-mi ceapa, pe care o voi folosi peste cartofii facuti la cuptor.

Tot sosul rezultat il pun iar pe foc si adaug otetul, smantana si spre sfarsit bucatica de unt. Smantana ajuta la ingrosarea sosului.

Strecor a doua oara sosul.

Pe farfurie am: pieptul de curcan, cartofii la cuptor, ceapa  si sosul cu Grand Marnier.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu