Sosul de azi nu este un sos simplu de realizat pt ca am
avut nevoie de cateva elemente de baza:
- supa de curcan, care este aceeasi ca supa cu galusti;
- smantana proaspata, ca aceea pe care o folosesc la frisca.
Pe langa cele de mai sus, sosul trebuie sa insoteasca
pieptul de curcan facut la cuptor si stropit cu saramura de vin.
Ingrediente
30 ml Grand Marnier
1 ceapa medie
1 polonic de supa
3 linguri otet aceto balsamic
3 linguri smantana proaspata
Ulei
15 g unt
Sare
Piper
Ceapa o tai cubulete si o calesc in uleiul incins. O sting
cu Grand Marnier, apoi adaug supa. Pun sare si piper, dar tin cont ca supa are
deja sare. Las sa scada aproape la jumatate. Strecor sosul rezultat, ramanandu-mi ceapa, pe care o voi folosi peste cartofii
facuti la cuptor.
Tot sosul rezultat il pun iar pe foc si adaug otetul,
smantana si spre sfarsit bucatica de unt. Smantana ajuta la ingrosarea
sosului.
Strecor a doua oara sosul.
Pe farfurie am: pieptul de curcan, cartofii la cuptor, ceapa
si sosul cu Grand Marnier.
Sugestii pt sosuri: sos
ton, sos
Chantilly, sos
de usturoi si coriandru boabe, sos
Olandez, sos
de ciuperci si visinata, sos
aioli, sos
cu susan si usturoi, sos
de mustar si multa ceapa verde, sos
cu galbenus de ou, sos
de iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu