Vol au vent cu ciuperci si piept de curcan.
Ingrediente
2 foietaj
1 ou
750 g ciuperci
300 g piept curcan
2 cepe
4-5 catei usturoi
4-5 linguri otet aceto balsamic
150 ml smantana
Ulei fl soarelui
30 g unt
Sare
Busuioc uscat
Patrunjel proaspat
Pun pergament intr-o tava de cuptor.
Din foile de foietaj formez cupele de vol au vent, pt
aceasta folosesc 2 cilindri cu diametru diferit. Cu cilindrul mare decupez toate cercurile, numarul de cercuri rezultat il impart in doua.
Prima jumatate o asez in tava si o ung cu oul batut. A doua jumatate o
prelucrez cu cercul mai mic, decupand centrul, in asa fel incat imi rezulta inele
din foietaj, pe care le lipesc deasupra cercurilor din tava. Ung iar cu ou si
bag in cuptorul preancins la 190° timp de 30 min.
In timp ce foietajul sta la cuptor incep sa fac umplutura.
Ciupercile, carnea, ceapa le tai cubulete mici. Usturoiul il
zdrobesc.
Incing uleiu, adaug untul si cand se topeste pun carnea,
apoi ceapa si ciupercile. Condimentez cu usturoi, sare si busuioc. Las la foc
iute pana scade si adaug otetul apoi smantana. Las in continuare la foc mic inca
2-3 min.
Sosul il obtin prin strecurarea preparatului de mai sus.
Toc patrunjelul proaspat si-l presar peste umplutura.
Scot vol au vent-ul de la cuptor, il asez fierbinte pe
farfurie. Apas cu degetul in centru, ca sa fac loc mai mult pt umplutura.
Asez 3 pe o farfurie , pun si sosul si ornez cu putina boia
de ardei dulce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu