Ciorba de perisoare din carne de curcan cu tarhon.
Ingrediente
800 g piept de curcan
1 gat curcan
5 morcovi
3 cepe
1 telina
1 dovlecel
½ ardei gras rosu
½ ardei gras verde
200 g vasole verde
4 cartofi
2 linguri pasta tomate
2 oua
1l bors
Sare
Grasime rata
Sare
Tarhon
Patrunjel proasat
Oparesc gatul de curcan, il spal cu apa rece si-l pun la
fiert impreuna cu grasimea de rata, tot in apa rece. Folosesc 7 l apa.
Morcovii, telina, ceapa si ardeii ii tai cubulete.
Dupa ce apa da in clocot si iau spuma, adaug cele de mai sus,
plus fasolea.
Sarez.
Pastrez ½ morcov si ½
ceapa, pe care le rad prin razatoarea mica si le adaug carnii de curcan tocata.
Mai pun un ou, sarez, adug tarhon tocat marunt, amestec si formez perisoarele.
Tai cartofii si-i pun alaturi de celelalte legume.
Urmeaza pasta de tomate.
Perisoarele le fierb separat in apa cu sare. Cand se ridica
la suprafata le mai las cateva minute si sunt gata.
Dovlecelul il adaug ultimul, pt ca fierbe repede.
Borsul facut
in casa il pun la fiert. La primul clocot il adaug ciorbei.
Bat al doilea ou si-l pun in ciorba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu