Translate

luni, 25 februarie 2013

Dorada la cuptor si chec de morcovi




De fiecare data cand incep sa pregatesc un preparat, ma gandesc sa-l fac cat mai gustos si atractiv pt baiatul meu.

Azi am facut Dorada la coptor si chec de morcovi.

Ingrediente
2 Dorada – 4 flileuri
2 cepe
4-5 linguri suc de rosii
Sare
piper
Boabe coriandru
Ulei fl soarelui

Ingrediente chec morcovi
4 morcovi
3 oua
3 linguri ulei
3 linguri apa
3 linguri faina
Sare
1 g bicarbonat de sodiu
Zeama lamaie
30 g cascaval ras

Ingrediente garnitura
300 g ciuperci
3-4 catei usturoi
200 g mazare boabe
Ulei
Unt
Sare
Zeama lamaie
Patrunjel proaspat

Checul il pregatesc separand galbenusul de albus, galbenusul il amestec cu uleiul, apa, faina, morcovul ras si bicarbonatul stins.

Albusul il bat spuma si-l amestec usor de jos in sus in ingredientele de mai sus.

Torn toata compozitia intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina, apoi bag la cuptor 35 min la 180°.

Intr-un vas de sticla termorezistent pun ulei, asez pestele, apoi ceapa taiata solzisori, sucul de rosii, condimentez si bag in cuptorul preincins la 160°, 15 min.

Mazarea o fierb in apa cu sare.

Ciupercile le tai cuburi, le sotez in uleiul incins si untul topit, aromatizate cu usturoi. Le las sa scada, condimentez cu sare si zeama lamaie. Adaug mazarea si patrunjelul.

Pe farfurie asez pestele, garnitura de ciuperci,  peste care pun o bucatica de unt. Asez si checul de morcov. 

Decorez cu putin cascaval ras si patrunjel proaspat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu