Translate

luni, 15 aprilie 2013

Tocanita din urechi de lemn si legume




Cum sa mananc  romaneste cu ciuperci chinezesti?

Simplu:  pregatesc o “Tocanita din urechi de lemn cu legume” si o mananc cu mamaliga!

Ingrediente
50 gr urechi de lemn nehidratate
3 cepe galbene
2 cepe verzi
2 morcovi
¼ telina (medie)
½ ardei gras verde si rosu
3 ridichii
50 g mazare
6 catei usturoi
Sare
Busuioc
Ulei orez
Otet aceto balsamic
Sos soya
Frunze de ridichii – décor
Ulei de masline
Malai

Urechile de lemn le pun la hidratat  1ora si jumate.

Curat legumele, ceapa o tai solzisori, un morcov si telina le rad prin razatoarea mare, un morcov il feliez cu cutitul economic, ardeii ii tai cubulete, cateii de usturoi rondele, ridichiile feli, cepele verzi le tai la 5-6 cm lungime si urechile de lemn hidratate in forme neregulate.

Pun uleiul la incins si-l aromatizez cu usturoiul.

La aceasta tocanita nu insist sa tratez termic prea mult. Merg pe prncipiul repede si eficient.
Pun toate legumele in acelas timp exceptand ridichiile si morcovul feliat, pe acestea le adaug la sfarsit doar sa se incalzeasaca.

Dupa ce am pus legumele, tin totul la foc iute, sarez, adaug busuioc, otet, soya si un polonic de supa.

Mamaliga  o fac traditional: apa, sare si malai.

Folosesc cateva picaturi de ulei de masline si branza  sa dau un aspect apetisant la superlativ.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu