Cum sa mananc romaneste cu ciuperci chinezesti?
Simplu: pregatesc o “Tocanita
din urechi de lemn cu legume” si o mananc cu mamaliga!
Ingrediente
50 gr urechi de lemn nehidratate
3 cepe galbene
2 cepe verzi
2 morcovi
¼ telina (medie)
½ ardei gras verde si rosu
3 ridichii
50 g mazare
6 catei usturoi
Sare
Busuioc
Ulei orez
Otet aceto balsamic
Sos soya
Frunze de ridichii – décor
Ulei de masline
Malai
Urechile de lemn le pun la hidratat 1ora si jumate.
Curat legumele, ceapa o tai solzisori, un morcov si telina
le rad prin razatoarea mare, un morcov il feliez cu cutitul economic, ardeii ii
tai cubulete, cateii de usturoi rondele, ridichiile feli, cepele verzi le tai
la 5-6 cm lungime si urechile de lemn hidratate in forme neregulate.
Pun uleiul la incins si-l aromatizez cu usturoiul.
La aceasta tocanita nu insist sa tratez termic prea mult. Merg
pe prncipiul repede si eficient.
Pun toate legumele in acelas timp exceptand ridichiile si
morcovul feliat, pe acestea le adaug la sfarsit doar sa se incalzeasaca.
Dupa ce am pus legumele, tin totul la foc iute, sarez, adaug
busuioc, otet, soya si un polonic de supa.
Mamaliga o fac
traditional: apa, sare si malai.
Folosesc cateva picaturi de ulei de masline si branza sa dau un aspect apetisant la superlativ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu