Inghetata cu fructe de padure, vanilie si scortisoara. O nebunie
de inghetata!!!
Pot sa spun ca ma consider castigator al concursului de
facut inghetata in casa. Am descoperit aceasta combinatie de fructe de padure
cu vanilie si scortisoara, intr-un ungher de plictiseala al propriilor mele
idei.
Am mai facut inghetata
cu ciocolata si capsuni, cu
afine, cu
zmeura, etc. de fiecare data credeam ca am descoperit invingatoarea, se
pare ca nu!
Ingrediente
500 g fructe de padure (afine, fragi, mure – am pus si
zmeura)
500 ml smantana pt frisca
30 ml lapte
1 pastaie vanilie
½ lingurita scortisoara
3 linguri zahar pt frisca
5 linguri zahar brut pt fructele de padure
2 linguri de ulei de nuci
Fructele de padure le am congelate. In fiecare an imi pun in
congelator diverse fructe.
Pun uleiul la incins, curat pastaia de vanilie si adaug atat
scortisoara cat si vanilia in uleiul incins. Sting dupa un min cu lapte si mai
las la foc mic inca 2-3 min.
Fructele de padure congelate
le pun in blender, adaug zaharul brut si le fac pasta.
Torn amestecul de vanilie, scortisoara si lapte peste pasta
de fructe de padure si pornesc iar blenderul.
Pregatesc frisca si o
ameste superficial cu pasta din blender. Spun superficial pt ca imi raman
aglomerari de frisca, care se vad distinct in sectiunea inghetatei.
Pun folie de plastic intr-o forma de chec si torn amestecul
de mai sus.
Las la condelator o noapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu