Farfalle facute in casa si gatite alaturi de ficatei de pui, ciuperci sotate cu usturoi si ceapa.
Ingrediente pt 3 portii
200 g faina alba
2 oua
Sare
400 g ficatei de pui
500 g ciuperci
4 cepe mici
1 capatana usturoi
Sare
Busuioc
Ulei orez
Ueli de masline
Pt farfalle amestec faina cu ouale si sare, formez aluatul,
il intind pana ajunge o foaie mai subtire de 1 mm, apoi tai fasii de 2-3 cm pe
toata lungimea foii. Ca sa obtin modelul zimtat am folosit o foarfeca speciala.
Tai fiecare fasie in bucatele de 3-4 cm, apoi le formez intre degate si le las
sa se usuce cateva ore.
Fierb farfalle-le in apa cu sare 6-8 min, le scurg si le
stropesc cu putin ulei sa nu se lipeasca intre ele.
Ciupercile le sotez in ulei de orez, pe care il aromatizez
cu usturoi zdrobit si tocat, adaug ceapa taiata solzisori si sarez.
Ficateii ii oparesc, ii spal cu apa rece, apoi ii adaug in 2
linguri de ulei incins si pun capacul. Las 2 min apoi ii intorc, adaug
usturoiul zdrobit si tocat, pun iar capacul. Cand ficateii se rumenesc pe
ambele parti, sarez si pun busuiocul si mai las un minut pe foc mic.
Ca décor folosesc cateva frunze de ceapa verde si rosii
cherry.
Adaug cativa stropi de ulei de masline sa definitivez
aspectul deosebit al preparatului.
Reteta este foarte buna as prefera sa elimin ficateii care au colesterol mare In rest e delicios si foarte sanatos
RăspundețiȘtergere