Am descoperit printre pozele mele pe acestea cu “Crema de zahar ars”.
Eu consider ca este desertul cel mai usor de facut.
Ingrediente pt 8 portii
1 L lapte
8 oua
12 linguri zahar
Pun intr-o cratita 5 linguri de zahar si o pun pe foc pana
acesta se topeste. Am grija sa nu fumege si
inclin cratita in asa fel incat caramelul sa se prelinga pe peretii
cratitei. Cand caramelul imbraca peretii cratitei pana aproape de marginea
acestora, las deoparte la racit.
Cat timp se raceste zaharul ars amestec ouale cu restul de
zahar si cu laptele. Folosesc telul si bat usor pana se dizolva zaharul.
La un moment dat zaharul ars din cratita incepe sa crape si
sa trosnesca, acesta este semnalul ca trebuie sa adaug compozitia de oua, zahar
si lapte.
Pun in cuptorul preincalzit la 180° timp de 35-40 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu