Pastrav cu taietei din orez si sos de legume, un preparat
usor de facut, pecare il realizez intr-un timp relativ scurt.
Sosul este identic cu
cel da la “Sandwich
cu dorada la gratar”.
Ingrediente 4 portii
4 pastravi
500 g taietei
100 g mazare
100 g fasole pastai
Frunze loboda
Ridichi
Frunze leurda
Ulei masline
sare
Pt sos
6 rosii
2 cepe
1 morcov
5-6 catei usturoi
½ ardei gras
Sare
Busuioc
Ulei orez
Jiul de la peste
Pt sos curat legumele, rad morcovul prin razatoarea mare,
ceapa o tai solzi, ardeiul cubulete si usturoiul rondele.
Oparesc rosiile si le decojesc.
Incing uleiul si-l
aromatizez cu usturoi, apoi adaug legumele sa se caleasca. Urmeaza rosiile
intregi, pe care le zdrobesc cu lingura. Sarez si pun busuicul. Urmeaza jiul de la peste si las 3-4 min la foc domol.
Pestele nu necesita mult effort, il ung cu ulei, il sarez
si-l asez intr-un vas termorezistent cu putina apa, apoi il pun in cuptorul
preincins la 170° pt 15 min.
Scot pestele din cuptor si dupa 5 min adaug jiul strans la sos.
Fierb mazarea si fasolea in apa cu sare.
Ridichiile le tai rondele si julien, apoi le oparesc si le
sarez.
Un design deosebit al preparatului il realizez din ridichi,
frunze de loboda si leurda, apoi picaturi de ulei de masline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu