Clatite cu alac (grau spelta) bio si faina integrala de
secara, umplute cu ciocolata amaruie 75% si seminte de susan.
Am folosit 75% alac si 25 % faina de secara.
Avand experienta in facut clatite cu faina integrala desecara sau faina de orz, mi-am spus ca trebuie sa incerc si alac-ul.
Ingredientele acestei retete sunt usor de retinut
500 g faina – 125 g secara, 325 g alac
5 oua
500 ml lapte
Sare
Erxtract de vanilie
300 g ciocolata
300 ml lapte
30 g unt
3 linguri pline zahar brut
3 linguri susan crud
Amestec ouale cu lapte, sare, extract de vanilie si faina.
Las o ora la odihnit.
Ciocolata o pun intr-un vas cu fund dublu impreuna cu, untul
zaharul si laptele, la foc mic. Amestec din cand in cand cu telul. Cand se
formeaza un sos vascos, sting focul si adaug susanul.
Dupa o ora in aluatul de calatite mai adaug apa pana ajuge
la consistenta dorita si ma apuc sa fac clatitele.
Trebuie amestecat des
aluatul pt ca taratele de la faina se depun foarte usor si risc sa am
consistente foarte diferite de la o clatita la alta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu