Lava cake cu inghetata de vanilie, desertul sublim pt o sambata insorita!
Ingrediente lava cake
300 g ciocolata 70%
150 g unt 80%
4 oua
6 linguri de zahar brut
4 linguri de faina
zahar pudra
Ingrediente inghetata
400 g smantana pt frisca
4 linguri de zahar
1 cana de lapte
2 galbenusuri
1 pastaie vanilie
Un desert foarte usor
de facut!
Inghetata o prepar
seara!
Tai pastaia de vanilie si curat miezul cu varful de cutit
apoi amestec cu lapte cald.
Pregatesc frisca. Nu o bat foarte mult! Incorporez galbenusurile si laptele in frisca amestecand
usor cu telul.
Ceea ce rezulta pun in vas de plastic si bag in congelator.
Pt lava cake topesc ciocolata impreuna cu untul, amestec
ouale cu zaharul si faina – nu trebuie batut albusul – amestec cu telul pana se
topeste zaharul si se incorporeaza faina.
Amestecul de ciocolata si unt topite nu trebuie sa fie
foarte fierbinte inainte sa adaug mixtura de oua, zahar si faina.
Folosesc o forma de silicon pt muffins-uri, ca sa fiu sigur
ca nu se va lipi continutul prajiturii; ung cu unt si tapez cu faina.
Dupa ce am amestecat mixul de ciocolata topita si unt cu
restul ingredientelor, torn in forma de silicon si bag in cuptorul preincins la
200° 12 - 13min. Daca prelungesc perioda de coacere nu mai iese corespunzator,
adica prajitura nu va fi lichida in mijloc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu