Ravioli de casa cu branza
de casa si sos pomodoro, o reteta usoara care necesita rabdare.
Dupa o ora de migala mi-a iesit un preparat delicios!
Sosul pomodoro l-am realizat exact ca la “Spaghete
cu sos de leurda si sos pomodoro”.
Ingrediente
100 g alac
100 g faina alba
2 oua
400 g branza telemea facuta de mine
2 cepe verzi
Marar
Sare
Pt sos
5-6 rosii
6-7 catei usturoi
Ulei masline
Busuioc
Oregano
Sare
Pregatesc aluatul pt foaia din care am sa fac ravioli. Amestec
cele doua tipuri de faina cu oua si sare.
Presar faina pe un blat si intind aluatul pana ajunge o
foaie de un mm grosime, o tai in patrate de 6×6 cm.
Branza telemea o zdrobesc cu furculita si o amestec cu ceapa
si mararul taiate marunt.
Dau cu apa marginile fiecarui patrat de aluat, pun branza in
mijloc si impachetez lipind marginile, apoi apas cu o furculita si obtin
ravioli. O joaca de copii!
Pun la fiert apa cu sare si cand da in clocot adaug ravioli.
Sunt suficiente 4-5 min si sunt gata.
La décor am pus cateva rosii cherry oparite si smantana fermentata facuta de mine in ncasa. Despre smantana
fermentata am sa vorbesc intr-o postare viitoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu