Sandwich cu dorada la gratar, sos de legume si frunze de
primavara.
In primul rand ca sa realizez acest sanwich cu dorada, am
facut o paine in casa. Aceasta se face in timp scurt si are forma necesara
sandwich-ului.
In al doilea rand sosul este foarte important. Este usor de
facut si de asemenea se realizeaza in timp scurt.
Ingrediente 6 sandvich-uri
3 dorada
Frunze slata verde
Frunze leurda
Frunze loboda
Ridichi
Sare
Ulei
Pt paine
550 g faina
350 ml apa
7 g drojdie uscata
3 linguri ulei masline
1 lingurita sare
Pt sos
6 rosii
2 cepe
1 morcov
5-6 catei usturoi
½ ardei gras
Sare
Busuioc
Jiul de la peste
Intai prepar painea.
Amestec drojdia cu faina, adaug uleiul, sarea, apa si
framnat 10 min. Formez doua baghete pe care le ung cu ulei si le acopar cu
folie de plastic in contact. Las sa creasca 50 min.
Preincing cuptorul la 240°.
Pun in cuptor un vas cu apa fiarta sa se formeze abur.
Crestez usor aluatul crescut si bag la cuptor. Nu pot sa
spun exact cat am tinut la cuptor, o las pana se rumeneste usor.
Pt sos curat legumele, rad morcovul prin razatoarea mare,
ceapa o tai solzi, ardeiul cubulete si usturoiul rondele.
Oparesc rosiile si le decojesc.
Incing uleiul si-l
aromatizez cu usturoi si adaug legumele sa se caleasca. Urmeaza rosiile
intregi, pe care le zdrobesc cu lingura. Sarez si pun busuicul. Urmeaza jiul de la peste si las 3-4 min la foc domol.
Filetez pestele, il ung cu ulei, il sarez si-l frig pe folie
de pergament la gratar. Cand e gata il asez intr-o cratita acoperita. In cateva
min se va aduna jiul de care am nevoie la sos.
Tai painea si formez un caus in fiecare jumatate, scotand
putin miez, pun sos, verdeturile, loboda, pestele, ridichiile taiate julien si
bobocei de leurda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu