Dupa ce am facut “Frisca” si “Branza
telemea de casa” , acum am facut si smantana fermentata in casa.
Nu am ce sa scriu despre ingrediente pt ca in afara de
laptele pe care il las la prins, nu mai sunt alte ingrediente.
Pun 5 l de lapte la prins(lapte proaspat), dupa o zi si-o
noapte la temperatura camerei, se strange deasupra laptelui fermentat:
smantana. Este mai usor de strans decat cea dulce din care fac frisca. Pur si simplu
cu o lingurita srang smantana.
La 5 l de lapte am strans @ 400 g smantana.
Nu este nevoie de prea mult efort si timp pt a face branza
si smantana in casa, de aceea incurajez pe toti aceia ce vor sa stie ce mananca, sa nu ezite sa faca
acest lucru.
nu e un pic cam amaruie smantana obtinuta? Eu nu am reusit sa obtin smantana fermentata dulce. Gresesc undeva oare?
RăspundețiȘtergere