“Deliciossandwich”-ul este de fapt un sandwich delicios cu paine “ciabatta” si carne de curcan, la care se adauga dovlecel calit, masline kalamata, rosii, usturoi, plus un “sos de iaurt cu usturoi”.
Incep cu o pulpa de curcan superioara, pe care o dezosez, o curat de piele, o condimentez cu
Ulei de masline
Cimbru
Sare
Boia de ardei dulce
Apoi o pun pe gratar.
Cat timp carnea este pe gratar, pregatesc dovlecelul.
Folosesc un dovlecel nu prea mare, pe care il rad pe fantele mari de la razatoare, il pun intr-o tigaie la foc potrivit adaug 3 rosii decojite, 3 cateii de usturoi, tocati marunt si sare.
Pe un tocator tai marunt 10 masline kalamata fara samburi, peste care adaug dovlecelul din tigaie si zeama de la ¼ lamaie.
Amestec totul si intind pe tocator, formand un pat pe care pun carnea de pe gratar.
Dupa ce am luat carnea de pe gratar si am pus-o pe patul de dovlecel, las 5 min. sa se relaxeze si sa-si lase zeama.
In aceste 5 min pregatesc sosul de iaurt cu usturoi si tai ciabatta in doua parti inegale. Partea de jos mai subtire, iar partea de sus- “capacul”, mai groasa, pe care o si scobesc de miez, astfel incat atunci cand o adaug sa “imbratiseze” carnea.
Bun… carnea s-a relaxat si incep sa o masez amestecand-o cu dovlecelul si celelalte ingrediente.
Tai carnea de sus in jos, pe latime in diagonala.Tai felii cam de ½ centimetru grosime.
Pe partea de jos a ciabattei intind sosul,
apoi carnea taiata, plus dovlecel,
adaug iar sos, si inchei cu parunjel proaspat presarat pe deasupra.
Partea de sus a ciabattei pune “capacul” deliciossandwich-uluiJ.
Suuuuuper deliciosssss…
arata delicios. m-ai convins sa incerc si eu. cred ca nici nu dureaza prea mult sa-l pregatesti.
RăspundețiȘtergereTrebiue sa imi cumpar alta tastatura, asta nu a stiut sa inoate....
RăspundețiȘtergereRabanca A dR iaN
esti tare pofticios...
RăspundețiȘtergere