O zi de duminica este un bun prilej de a gati ceva mai sofisticat.
O pulpa de curcan la gratar, alaturi de broccoli si morcovei gratinati, peste care adaug un sos de ceapa verde cu piper negru boabe, chimen, busuioc si vin rosu este ceea ce mi-am propus sa fac.
1. Broccoli si morcoveii gratinati:
Pentru 6 portii folosesc
700 g broccoli
400 g morcovei
300 ml lapte
200 g mozzarella rasa
100 g pesmet secara
2 oua
40 g unt
4 catei usturoi
Sare
2 L apa
Prima oara pun apa la fiert cu sare. In acest timp curat usturoiul, rad mozzarella si pisez painea crocanta de secara pentru pesmet.
Cand incepe apa sa fiarba, pun broccoli si morcoveii. Las sa fiarba 3 min. le storc si le pun intr-un vas termoizolant , amestecand cu sare.
Bat cu telul ouale, le amestec cu ½ din mozzarella si laptele.
Ceea ce reiese torn peste legume.
Toc usturoiul marunt.
Dupa ce amestec cu mana legumele cu usturoiul, laptele , mozzarella si ouale, presar pesmetul in mod egal peste toate acestea.
Adaug restul de mozzarella
si bag la cuptor 45 min. la 230°.
Aliment | Grame | Calorii | Proteine | Lipide | Carbohidrati | Fibre | Aproximari | |
Broccoli congelat | 700 | 140 | 18.2 | 2.1 | 11.9 | 11.9 | ||
Baby carrots congelati | 400 | 108 | 2.8 | 0.8 | 11.2 | 10.8 | ||
Lapte 1,5% | 300 | 132 | 9.6 | 4.5 | 13.5 | 0 | ||
Unt de masa 65% | 40 | 234.8 | 0.1 | 26 | 0.2 | 0 | ||
Mozzarella Gourmet | 200 | 540 | 42 | 40 | 3 | 0 | 1 pachet = 400 g | |
Paine crocanta de secara | 100 | 312 | 11 | 1.7 | 63.2 | 15.8 | 1 felie = 9 g | |
Usturoi | 20 | 27.4 | 1.4 | 0 | 5.3 | 0 | 1 capatana = 40 g | |
Pulpa curcan gatita fara piele | 620 | 985.8 | 181 | 23.6 | 0 | 0 | ||
TOTAL | 2380 | 2480 | 266.1 | 98.7 | 108.3 | 38.5 |
2. Pentru sosul de ceapa cu piper chimen si busuioc proaspat folosesc:
6 cepe verzi
1 ardei gras
Un pahar vin rosu
½ lingurita piper negru boabe
¼ lingurita chimen
Zeama de la ¼ lamaie
sare
8-10 frunze busuioc proaspat
2 linguri ulei samburi de struguri
zeama rezultata de la pulpa de curcan la gratar
Toc ceapa rondele.
Pun uleiul la incins si adaug ceapa , sare, piperul, chimenul si vinul rosu.
Las sa scada, adaug busuiocul maruntit, zeama de lamaie
si dupa ce sting focul pun si zeama rezultata de la gratar.
Pentru gratar folosesc
620 g pulpa de curcan
Sare
Cimbru
Dupa ce pulpa este gata, o pun intr-un vas cu capac, sa-si lase zeama pe care o folosesc la sos.
Tai carnea si o adaug pa farfurie alaturi de broccoli si morcoveii gratinati.
Sosul incheie cu succes aranjamentul farfuriei.
farfuria mea |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu