Translate

joi, 18 august 2011

Broccoli si morcovi gratinati

O zi de duminica este un bun prilej de a gati ceva mai sofisticat.

O pulpa de curcan la gratar, alaturi de broccoli si morcovei gratinati, peste care adaug un sos de ceapa verde cu piper negru boabe, chimen, busuioc si vin rosu este ceea ce mi-am propus sa fac.


1.       Broccoli si morcoveii gratinati:

Pentru 6 portii folosesc
700 g broccoli
400 g morcovei
300 ml lapte
200 g mozzarella rasa
100 g pesmet secara
2 oua
40 g unt
4 catei usturoi
Sare
2 L  apa


Prima oara pun apa la fiert cu sare. In acest timp curat usturoiul, rad mozzarella si pisez  painea crocanta de secara pentru pesmet.

Cand incepe apa sa fiarba, pun broccoli si morcoveii. Las sa fiarba 3 min. le storc si le pun intr-un vas termoizolant , amestecand cu sare.

Bat cu telul ouale, le amestec cu ½ din mozzarella si laptele.



 Ceea ce reiese torn peste legume.
Toc  usturoiul marunt.

Dupa ce amestec cu mana legumele cu usturoiul, laptele , mozzarella si ouale, presar pesmetul in mod egal peste toate acestea.


 Adaug restul de mozzarella 


si bag la cuptor  45 min. la 230°.



Valori nutritionale 

Aliment
Grame
Calorii
Proteine
Lipide
Carbohidrati
Fibre
Aproximari
Broccoli congelat
700
140
18.2
2.1
11.9
11.9
Baby carrots congelati
400
108
2.8
0.8
11.2
10.8
Lapte 1,5%
300
132
9.6
4.5
13.5
0
Unt de masa 65%
40 
234.8
0.1
26
0.2
0
Mozzarella Gourmet
200
540
42
40
3
0
1 pachet = 400 g
Paine crocanta de secara
100
312
11
1.7
63.2
15.8
1 felie = 9 g
Usturoi
20 
27.4
1.4
0
5.3
0
1 capatana = 40 g
Pulpa curcan gatita fara piele
620
985.8
181
23.6
0
0
TOTAL
2380
2480
266.1
98.7
108.3
38.5


2.       Pentru sosul de ceapa cu piper chimen si busuioc proaspat folosesc:
6 cepe verzi
1 ardei gras
Un pahar vin rosu
½ lingurita piper negru boabe
¼ lingurita chimen
Zeama de la ¼ lamaie
sare
8-10 frunze busuioc proaspat
2 linguri ulei samburi de struguri
zeama rezultata de la pulpa de curcan la gratar


Toc ceapa rondele.

 Pun uleiul la incins si adaug ceapa , sare, piperul, chimenul si vinul rosu.



Las sa scada, adaug busuiocul maruntit, zeama de lamaie 



si dupa ce sting focul pun si zeama rezultata de la gratar.

Pentru  gratar folosesc
 620 g pulpa de curcan
Sare
Cimbru


Dupa ce pulpa este gata, o pun intr-un vas cu capac, sa-si lase zeama pe care o folosesc la sos.

Tai carnea  si o adaug pa farfurie alaturi de broccoli si morcoveii gratinati.



Sosul incheie cu succes aranjamentul  farfuriei.


farfuria mea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu