Astazi am sa fac paine ciabatta, impropiu spus “astazi” pentru ca pentru ciabatta incep sa fac maiaua cu o seara inainte.
Pasul 1: “maiaua”
250 g faina
6 g drojdie proaspata
150 ml apa calduta
Se amesteca si se lasa la dospit 12 ore. Eu prefer sa prepar maiaua pe la orele 22 – 23.
Pasul 2:
Peste maiaua dospita 12 ore adaug
250 g faina
20 g drojdie proaspata
300 ml apa calduta
Amestec totul cu mixerul si las alte 2 ore la dospit.
Pasul 3:
Dupa cele 2 ore mai adaug
250 g faina
100 ml ulei masline
1 lingurita sare
Amestec iar si las inca 1 ora la crescut.
Pasul 4:
Pe un pergament presar faina, pun aluatul,
il impart in 4 parti aproximativ egale,
pe care le modelez in forma de dreptunghi (forma este optionala),
si las inca 30-45 de min. la crescut.
Pasul 5:
Preincalzesc cuptorul la 230° si las ciabatta in cuptor 40 min.
rabdare , rabdare ,rabdare , asta da pasiune si totul numai pt o ciabatta bravo man !!! sa-mi dai sa gust si eu , cred ca a fost super delicioasa
RăspundețiȘtergereEste divina cu unt si miere!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu...dar am tinut cam mult la cuptor si s-a intarit cam prea mult coaja...dar se va inmuia :D
RăspundețiȘtergereIncearca cu miere si lapte :))
RăspundețiȘtergere