Translate

vineri, 12 august 2011

Creveti, orez basmati si legume


Preparatul  de azi este tot o recomandare pentru sportivi!

In acelasi timp este apreciat foarte mult de tatal meu care, la cei 62 de ani ai sai, merge de 5 ori pe saptamana in sala de fitness  fiind  foarte atent la sanatatea sa si stilul sau de viata.

Pentru 4 portii folosesc
235 g orez basmati
2 cepe verzi
700 ml apa pentru fierberea orezului
2 L apa pentru fierberea legumelor si crevetilor
260 g morcovi fierti
130 g porumb boabe
270 g conopida fiarta
320 g broccoli fiert
95 g mazare fiarta
210 g creveti
Sare marina
Zeama lamaie
Ulei de masline

Pasul 1
Pun la fiert 2 l apa cu sare pentru legume si creveti.

Pasul 2


Pregatesc orezul basmati. Toc 2 cepe verzi rondele, spal orezul, il scurg, adaug apa (700ml) peste orez, 


ceapa, sarea marina, ulei de masline (1 lingurita).


 Pun orezul la fiert si dupa ce incepe sa fiarba il las la foc mic 10 min. si pe tot parcursul sta acoperit cu capac (eu am un capac transparent). Dupa 10 min. este exact cum imi place mie.


Pasul 3
Cand incepe sa fiarba apa, adaud legumele si las sa dea intr-un clocot 3 min.
Acelasi  procedeu ca la legume folosesc si pentru creveti.

Pasul 4
Pregatesc  sosul de iaurt pe care de data asta il impart in 2; intr-o parte adaug busuioc si patrunjel proaspat pisate in mojar, iar in a 2 a parte adaug boia de ardei dulce.

Pasul 5
Strecor legumele si crevetii, le amestec cu un praf de sare si cu zeama de lamaie. Fiecare poate sa puna sare si lamaie in functie de gust.


Pasul 6
Pregatesc decorul din 2 rosii cherry si busuioc proaspat.

Bun… am totul pregatit asa ca asez pe farfurie.


O nebunieeeeeeeeee!

Valori nutritionale:

Trebuie tinut seama si de valorile sosului de iaurt cu usturoi ( 40 g)
Aliment
Grame
Calorii
Proteine
Lipide
Carbohidrati
Fibre
Aproximari
Orez Basmati negatit
235
815.5
18.8
0
178.6
28.2
Creveti fierti
210
207.9
43.9
2.3
0
0
Morcovi fierti
260
91
2.1
0.5
20.8
7.8
Porumb dulce in vid
130
153.4
5.1
1.7
29.5
2.6
1 cutie = 340 g
Broccoli fiert
320
112
7.7
1.3
23
10.6
Mazare fiarta
95 
33.3
1.8
0.3
7.5
3
Conopida fiarta
270
62.1
4.9
1.4
11.1
6.8
Ceapa verde
30 
9.6
0.5
0.1
2.2
0.8
TOTAL
1550
1484.8
84.8
7.6
272.7
59.8


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu