Dupa “Somon la gratar” urmeaza ”Somonul la cuptor”!
Ca si in cazul somonului la gratar, si aici folosesc multe legume si ingrediente.
In prima parte ma ocup de somon, pe care il voi pregatii intr-un bait si-l voi lasa la frigider pentru cateva ore.
Ingredientele pentru somon sunt
Ulei masline
Sare
Piper
Sos soya
Sos Worcestershire
Boabe mustar
Coriandru boabe
Susan
Ghimbir
Rosii “sun dried”
Zeama lamaie
Folosesc o folie de plastic pe care pun somonul si incep sa adaug rand pe rand cele enumerate mai sus.
Strang folia de plastic, o pun intr-o alta punga, sa fiu sigur ca nu se scurge baitul si bag totul la frigider.
In a doua parte ma ocup de legumele pentru garnitura:
Ciuperci
Ardei gras rosu, verde, galben
Tulpini de telina
Varza
Morcovi
Germeni de soia
Mazare babe
Porumb boabe
Ceapa galbena si verde
Usturoi
Pentru sosul garniturii folosesc:
Ulei de samburi de struguri
Sos de soya
Sos Worcestershire
Zeama de lamaie
Lapte de cocos
Sare grunjoasa neiodata
Ceapa galbena o tai in patru, la fel si ciupercile. Morcovii si ardeii ii tai julien, ceapa verde si telina le tai pe lungime in diagonala.
Scot somonul din frigider, il transfer din folia de plastic intr-un vas termoizolant si-l pun la cuptor 12 min la 220°.
In timpul acesta, folosesc 2L de apa cu sare pentru a fierbe pastele de orez.
Dupa ce incing uleiul, pun cateii de usturoi intregi, ceapa sferturi
si rand pe rand, ciupercile, mazarea, telina,
porumbul si restul.
Sarea, sosurile si laptele de cocos le adaug spre sfarsit.
Totul se prepara la foc iute si dureaza foarte putin.
Somonul e gata,
pastele sunt gata, la fel si garnitura.
Pe o farfurie formez cuiburi din pastele de orez, pe care le umplu cu legumele fierbinti si inchei cu frunze intregi de patrunjel proaspat, asezate pe bucata de somon.
din punct de vedere vizual, preparatul este super. imi place ca folosesti mereu o multitudine de culori.
RăspundețiȘtergerecat despre gust, ce sa mai spun?! yammy.....