Un fel de crema de zahar ars dar mai fina si cu mai putin zahar, asa as descrie eu “Crème brulee”-ul.
Mi-am dorit foarte mult sa fac acest desert si mi-a iesit ceva super.
Este destul de simplu ca la minitarta cu creme brulee
½ pastaie vanilie
3 galbenusuri de ou
50 g zahar
300 ml smantana lichida
60 ml lapte 3,5%
Un varf de lingurita cu cacao
Am taiat pastaia de vanilie in doua, am crestat ½ din ea si cu un cutit am ras tot miezul de pe pastaie.
Vanilia am amestecat-o cu galbenusurile, apoi cu smantana si cu laptele.
Cacaoa am adaugat-o la sfarsit si am amestecat energic cu telul.
Compozitia rezultata, am turnat-o in 3 vase mici termoizolante,
pe care le-am pus intr-un alt vas termoizolant mai mare, in care am pus apa.
Astfel am creat un mic “Bain marie”.
La cuptor am pus compozitia 30 min. la 190°.
Dupa ce s-a racit am bagat la frigider.
Consider ca o combinatie fericita este aceea cu dulceata de cirese amare si alune de padure.
Din curiozitate, am calculat cate calorii revin unei portii. Ei bine, 449 calorii nu sunt de neglijat. Atata timp cat o mananc dimineata, inainte de antrenament, nu-i un capat de lume. Ce zici?
RăspundețiȘtergereDaca activitatea ta sportiva zilnica este bazata pe 2 ore intensiv, atunci nu vad nici o problema sa mananci 449 cal. la micul dejun sau la pranz.
RăspundețiȘtergere