Translate

luni, 14 noiembrie 2011

Creme brulee


Un fel de crema de zahar ars dar mai fina si cu mai putin zahar, asa as descrie eu “Crème brulee”-ul.

Mi-am dorit foarte mult sa fac acest desert si mi-a iesit ceva super.

Este destul de simplu ca la minitarta cu creme brulee
½ pastaie vanilie
3 galbenusuri de ou
50 g zahar
300 ml smantana lichida
60 ml lapte 3,5%
 Un varf de lingurita cu cacao

Am taiat pastaia de vanilie in doua, am crestat ½ din ea si cu un cutit am ras tot miezul de pe pastaie.




Vanilia am amestecat-o cu galbenusurile, apoi cu smantana si cu laptele.



Cacaoa am adaugat-o la sfarsit si am amestecat energic cu telul.



Compozitia rezultata, am turnat-o in 3 vase mici termoizolante,


 pe care le-am pus intr-un alt vas termoizolant mai mare, in care am pus apa.


 Astfel am creat un mic “Bain marie”.

La cuptor am pus compozitia 30 min. la 190°.


Dupa ce s-a racit am bagat la frigider.

Consider ca o combinatie fericita este aceea cu dulceata de cirese amare si alune de padure.




2 comentarii:

  1. Din curiozitate, am calculat cate calorii revin unei portii. Ei bine, 449 calorii nu sunt de neglijat. Atata timp cat o mananc dimineata, inainte de antrenament, nu-i un capat de lume. Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca activitatea ta sportiva zilnica este bazata pe 2 ore intensiv, atunci nu vad nici o problema sa mananci 449 cal. la micul dejun sau la pranz.

    RăspundețiȘtergere