Ceapa la cuptor, ceapa prajita cu pasta de rosii, ceapa in general gatita are o aroma care ma atrage in mod special.
Azi am vrut sa gatesc ceapa intr-un mod special, in asa fel, incat sa o pot potrivi cu “Pieptul de rata”.
M-am gandit ca daca fac un caramel cu visinata si adaug scortisoara, clementina si chimen, iese combinatia perfecta.
Am ales 2 cepe rosii, una mai mare si una mai mica, la care am mai adaugat
15 g unt
2 linguri zahar
1 pahar visinata
4-5 feliute de clementina
Scortisoara
Chimen
Sare
Dupa ce am taiat cepele pe lung, am pus untul intr-o tigaie incinsa,
peste care am adaugat zaharul.
Dupa ce s-a format un caramel brun, am turnat paharul de visinata.
Ceapa si feliile de clementina,
le-am lasat sa se inmoaie in caramelul rezultat; am pus si scortisoara
cu chimenul.
Ceapa gatita in felul acesta se potriveste de minune cu pieptul de rata si cu garnitura de mazare cu unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu