Translate

vineri, 4 noiembrie 2011

Curcan cu susan si piure de conopida


Curcanul cu susan si piure de conopida alaturi de ciuperci sotate cu usturoi si ghimbir mi se pare o combinatie buna pentru o masa delicioasa.

Pentru curcanul cu susan folosesc piept de curcan, pe care il tai in fasii de aproximativ un centimetru.


 Amestec  fasiile de piept cu sare, sos de soia,


 ulei de masline 

si mult susan. 


Pun carnea impreuna cu baitul la frigider pentru 2 ore.

 Inainte sa pun pe gratar fasiile de carne cu susan, mai le trec inca o data prin susan.


In afara de pieptul de curcan mai folosesc


Conopida
Mazare
Ciuperci
Tulpini de telina
Ceapa galbena
Usturoi
Ardei gras rosu
Ghimbir
Germeni de soia
Lapte de cocos
Zeama de lamaie
Ulei din samburi de struguri
Sare

Din conopida fac piureul de conopida. Il fac identic cu cel de cartofi, doar ca in loc de laptele de vaca, pun lapte de cocos si un pic de zeama de lamaie. Pentru a adauga o pata de culoare adaug in piureul de conopida boabele de mazare, fierte.

Pentru ciupercile sotate, calesc ceapa, tulpina de telina si ghimbirul, in uleiul din samburi de struguri pe care l-am aromat cu usturoiul. 


Adaug ciupercile, germeni de soia si ardeiul gras.


 Dupa ce pun sare si zeama de lamaie, las doar cateva min. la foc mare.

Fasiile de carne cu susan la gratar, piureul de conopida si ciupercile calite arata foarte bine in farfurie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu