Am sa continui seria de “Retete
rapide pentru sportivi” cu “Piept de pui la cuptor cu spanac, avocado si
caju”(asemanator cu “Pasta
penne cu piept de pui”).
Folosesc ori un pui intreg, ori 2 piepti intregi cu piele si
oase. Curat de resturi de pene, daca este cazul, ung cu ulei, sarez generos si
presar boia de ardei dulce. La cuptor las exact 50 min la 250°C.
Acest mod de preparat este avantajos, deoarece din ceea ce
ramane se pot face sandwiciuri, se pot adauga bucatele de pui la salate, se
poate manca cu alt fel de garnitura(paste, orez, legume),etc.
Spanacul il fac cu o ceapa inabusita, usturoi, zeama de
lamaie si sare.
Cumpar spanac baby, deja spalat.
Ceapa o curat, o spal si o tai marunt, apoi o inabusesc in
apa fara ulei, adaug sare, frunzele de spanac, usturoiul si zeama de lamaie. NU
trebuie tinut mult la foc, un minut e suficient sa se inmoaie sapnacul.
In farfurie mai adaug bucatele de avocado, caju, rosii
cherry, un pic de otet balsamic si ulei de masline.
Durata acestui preparat este de maxim o ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu