O supa foarte usor de facut si foarte gustoasa, supa de
rosii si dovlecel, cruton aromat cu ulei de masline busuioc, oregano si cas
afumat.
Ingrediente supa
6 rosii mari
1 dovlecel mare
3 morcovi
2 cepe
1 ardei gras
½ telina
8-10 frunze patrunjel proaspat
smantana
in casa, stransa de mine
2 linguri orez
2 linguri sare
Ingrediente cruton pt 3 portii
3 feli de paine Pave
3 rondele rosii
3 rondele ardei gras
Cas afumat
Busuioc
Oregano
Sare
Ulei masline
Am fiert apa sa oparesc rosiile, am spalat si curatat
legumele.
Dupa ce am oparit rosiile, le-am decojit si taiat grosier.
Dovlecelul l-am taiat cubulete de 2 cm.
Morcovii, telina si ardeiul le-am tocat cubulete de ½ cm. la
fel si ceapa.
Am pus totul in oala sub presiune, am completat cu sare si
apa si am pus pe foc iute. Cand a inceput sa fiarba am lasat la foc mic 15 min.
Pt crutoane am asezat peste feliile de paine rondelele de
ardei, in asa fel incat sa incadreze rondelele de rosii, am condimentat cu
sare, busuioc si oregano, am stropit cu ulei de masline si am presarat cas
afumat ras. Am pus pe dosul unui vas de sticla termorezistent si am bagat in
cuptorul preincins la 200° pt 15-20 min.
Dupa ce pun supa fierbinte in farfurie, adaug crutonul si
asezonez cu smantana si patrunjelul proaspat. Cateva picaturi de ulei de
masline intregesc imaginea apetisanta a supei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu