Translate

marți, 16 septembrie 2014

Budinca din clatite cu dulceata de visine










Am reusit sa fac si cea dea 300 a reteta!

O ocazie speciala, o reteta speciala - un desert deosebit incununat de gusturile copilariei: Budinca din clatite cu dulceata de visine.

Pe langa aluatul de clatite si dulceata de visine am mai folosit
4 oua
4 linguri zahar tos
Frisca facuta din smantana stransa de mine

Aluatul de clatite la-am facut din 5 oua, 560 g faina, 850 ml lapte, un praf sare si o pastaie vanilie. Dupa ce am lasat aluatul sa se odihneasca 2 ore am adaugat apa pana a ajuns la consistenta ideala.

Am facut clatitele, le-am umplut cu dulceata.

Din cele 4 oua, 4 linguri de zahar si smantana am facut un amestec lichid.

Am asezat intr-un vas de sticla termoizolant un strat de clatite roluite, apoi am turnat din amestecul de smantana cu ou si zahar, pana am acoperit stratul de clatite. Am repetat operatiunea de inca doua ori, in asa fel incat am obtinut trei straturi de clatite. Am acoperit totul cu amestecul lichid si am bagat in cuptorul preincins la 200°, 55 min.


Inainte sa bag la cuptor, am asezat vasul cu budinca in alt vas mai mare, pt ca in cuptor budinca se umfla si exista riscul sa picure pe suprafata incinsa a cuptorului si sa faca mult fum.

Cand scot de la cuptor budinca, are un aspect rustic, e rumenita imbietor, parca te invita sa o infuleci fara remuscari.


Las budinca sa se raceasca, o tai perpendicular pe lungimea clatitelor si o decorez cu frisca si dulceata de visine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu